ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Τρίτη  10/12/2013 

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την ημερίδα που διεξήχθη στην Τρίπολη, σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ετεροχρονίσει στο ραντεβού της με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και της καινοτομίας» Στην ημερίδα που συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Γρηγοράκο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου, Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Νίκος Λυτρίβης, το μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος ΑΕ Νίκος Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς, δήμαρχοι δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Πέραν της συμμετοχής του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο δημαρχείο της Κάτω Αγοράς στην Τρίπολη που στεγάζονται επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών ενάντια στη βία. Ο υπουργός συναντήθηκε με υπαλλήλους και επεσήμανε ότι «κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, αρκεί να κάνει καλά και ευσυνείδητα τη δουλειά του», ενώ εβρισκόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ενάντια στη βία, ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρόνο, θα δημιουργηθεί και νέα δομή στην Πελοπόννησο, που θα λειτουργήσει στο Δήμο Σπάρτης, τονίζοντας ότι τα Συμβουλευτικά Κέντρα αυτά, στη δύσκολη εποχή που διέρχεται ο τόπος, «είναι αναγκαία και παράγουν πολύ σπουδαίο έργο» Ερωτώμενος για το εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Λάκωνας υπουργός σημείωσε ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια, απαιτείται πρόσθεσε, αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και συμπλήρωσε ότι, όπως έχει υπογραμμίσει πολλάκις ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι. Για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας από τους ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι η αξιολόγηση των δομών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προχωρήσει κανονικά η διαδημοτική κινητικότητα, από την οποία θα προκύψουν 4.000 εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του ίδιου νομού, ενώ σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των δημάρχων είναι πως, μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο, θα φτάσει και ξεπεράσει τις 5.000. Ο υπουργός ξεκαθάρισε σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) πως δεν θα κλείσουν και τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε με έμφαση ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των Δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την ομιλία του Υπουργού Αναπληρωτή στην ημερίδα για την Κοινωνία της Πληροφορίας:
http://www.youtube.com/watch?v=E3CUFszQ6ag 
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών στις δομές του Δήμου Τρίπολης:
http://www.youtube.com/watch?v=zlwlKp8zO5M