ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Εισήγηση του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής


Συνεδρίασε σήμερα στην Βουλή, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με καλεσμένη τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (E.I.G.E.), Virginija Langbakk, η οποία ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με τις δράσεις και τους στόχους του Ινστιτούτου.

Στην Επιτροπή παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιωάννης Τραγάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κατερίνα Παπακώστα, η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την εισήγησή του, τόνισε ότι η συμβολή της γυναίκας στην οικονομική και κατά συνέπεια, στη γενικότερη ανάπτυξη μιας κοινωνίας είναι αναμφισβήτητη.

Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες δράσεις για την ισότητα των φύλων, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να καταπολεμηθεί η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, να προωθηθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενθαρρυνθούν οι επαγγελματικές επιλογές στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογικών, με στόχο τη συμμετοχή των γυναικών στη ψηφιακή οικονομία.

Σημείωσε, επιπλέον, ότι θα απασχολήσει την Ελληνική Προεδρία, η συνέχιση της πρώτης Οδηγίας για την ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, καθώς, επίσης, και η βία κατά των γυναικών, θέμα για το οποίο η Ελληνική Προεδρία θα πραγματοποιήσει συνέδριο, τον Μάρτιο, στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. για την βία κατά των γυναικών.