ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

"Χωρίς Περιστροφές" - Παρουσίαση Βιβλίου


του Λεωνίδα Γρηγοράκου*

...Προσπαθείς να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι σχεδόν ποτέ εφικτό γιατί ο καθένας δίνει το δικό του όνομα στα πράγματα. Τα λες έτσι όπως εσύ τα βλέπεις χωρίς εκπτώσεις και χωρίς κολακείες. Άλλωστε τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. 

Μιλάς με παρρησία, αλλά πάντα με τη σπάθη της υποκειμενικότητας να επικρεμάται υπό μορφή σκληρής κριτικής. Προτίμησα, όμως, κάτι τέτοιο παρά το ανέξοδο και τετριμμένο «στρογγύλεμα» που παρατηρείται στον πολιτικό λόγο. Έτσι, λοιπόν, χωρίς περιστροφές, επιχείρησα να πω τα πράγματα όπως τα έβλεπα στη δεδομένη χρονική στιγμή, στη διάσταση του πολιτικού χρόνου... Απευθύνομαι στον αναγνώστη που του αρέσει η περιπέτεια, γιατί δεν ήθελα να αρέσω, ήθελα να προβληματίσω, γι’ αυτό και έξυνα πληγές...


*Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής Λακωνία

Εκδότης: Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Μορφή: Έντυπο βιβλίο
ISBN10: 9603999261
ISBN13: 9789603999263
Αρ. Σελίδων: 195
Ετος Εκδοσης: 2009