ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Σημεία Ομιλίας Αν.Υπουργού Εσωτερικών στο Βόλο


Από την Πανθεσσαλική εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Δευτέρα, 05/05/2014Ο κ. Γρηγοράκος ήταν προσκεκλημένος σε πολιτική εκδήλωση της ΕΛΙΑΣ στο Βόλο όπου μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές K. Γαργάλα, Δημήτρης Καρέλας, ο Π. Πάτρας, η Βάσω Στάμου και απηύθυνε χαιρετισμό σε ένα ισχνό από άποψη κόσμου ακροατήριο, παρά την κινητοποίηση που είχε προηγηθεί. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσεγγίζει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν στην ΕΛΙΑ ποσοστά μέχρι και 5%, τότε υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας διότι όπως είπε δεν θα υπάρχει νομιμοποίηση. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να θέσει το δίλημμα στους ψηφοφόρους ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ για την τακτική που ακολουθούν στον τρόπο που πολιτεύονται.


Ο κ. Γρηγοράκος, επανέφερε το δίλημμα Βενιζέλου έτσι όπως εκφράστηκε κεντρικά από την Κυριακή το πρωί τονίζοντας «Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ να φανούν στις εκλογές ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής που δεν έχει τη νομιμοποίηση στο Νομό του ή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ που δεν θα έχει νομιμοποίηση να συνεχίσει να είναι στην Κυβέρνηση ή να είναι μέλος μίας Κυβέρνησης που δεν θα είναι σταθερή».


Προκειμένου μάλιστα να ενισχύσει το επιχείρημά του έκανε στροφή ως προς το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών λέγοντας ευθέως ότι «αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι η σταθερότητα της Κυβέρνησης. Εάν ο λαός θέλει να στηρίξει μία Κυβέρνηση που «έχει βάλει πλάτη» πρέπει να στηρίξει την ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχασε πολλές δυνάμεις σε αυτή την πορεία, έφτασε στο 12%. Εάν δεν επικυρωθεί η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, δεν μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στην Κυβέρνηση» σημείωσε.


Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ. αρνούμενος να παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ «πληρώνει» πολιτικά και αυτή την επιλογή.


Αναφερόμενος εξάλλου στη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «Ο αγώνας της ΕΛΙΑΣ είναι πολυμέτωπος. Δεν μπορεί ο κ. Κουβέλης να λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Εγώ προσπαθώ να προσεγγίσω αυτή τη στάση και ως γιατρός που είμαι. Το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέει ναι στον ευρώ αλλά καμία θυσία για το ευρώ» ενώ για «Το ΠΟΤΑΜΙ» σημείωσε ότι « είναι ένα καινούργιο κόμμα που δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση και ότι «δεν θα κάνουμε πολιτική στου κασίδη το κεφάλι»