ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ελλάδα TV


Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης καθώς και το σχετικό video: 

Είμαστε η Ευρώπη των Λαών, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές, να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο.
 «Η Ευρώπη είναι το στήριγμα μας, το καινούργιο μας σπίτι»
  
ΕΥΡΩΠΗ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σχετικά με την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές είπε:
«Οι ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα μεγάλο βήμα για την Ευρώπη των Λαών. Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της ύφεσης που περνάει.


Η ύφεση πρέπει να αναστραφεί, πρέπει να ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση λιγότερη λιτότητα και περισσότερη αλληλεγγύη.
Η Ευρώπη φτώχυνε, όχι μόνο ο νότος, όχι μόνο εμείς, όλη η Ευρώπη φτώχυνε.
Αν θέλει να μιλήσει κανείς για μεταρρύθμιση του κράτους, μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να πάμε σε ένα κράτος που, μπορεί να σταθεί στα πόδια του και έχουν μπει τα θεμέλια για το κράτος αυτό, με την διαφάνεια.
Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει, θα αποκτήσει και πάλι το κύρος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές στερέωμα.
Η οικονομία μας θα ορθοποδήσει, παρά τα λεγόμενα κάποιων πως είναι σε δύσκολη κατάσταση, ναι είναι σε δύσκολη κατάσταση τώρα, αλλά πρόκειται για μια από τις καλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, της εξόδου από την μεγάλη κρίση, αρχίζουμε να μιλάμε λοιπόν για μεταμνημονιακή εποχή. Το μνημόνιο δεν άφησε κανέναν Έλληνα ανεπηρέαστο, που να μην του αλλάξει την ζωή και την οικονομική του κατάσταση.
Η μεταπολίτευση τελείωσε έκλεισε ένα κύκλος 40 χρόνων 1974-2014. Ξεκινάει μια καινούργια Ελλάδα αφήνει πίσω της μια καλή ποιότητα ζωής τις δεκαετίες του 80΄, του 90’, του 2000, αλλά αφήνει πίσω της και μεγάλα ερωτηματικά και προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Κράτους και της ανεργίας που πλήττει τους νέους.»
  
ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο κ .Γρηγοράκος τόνισε:
«Το 85% αυτών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση και το μνημόνιο έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Στην συνέχεια συνέβαλε και η ΝΔ η οποία στην αρχή ήταν αντιμνημονιακή. 
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πλήρωσε δυσανάλογα  την κρίση. Οι δημοσκοπήσεις είναι δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.  Έμενα δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω την θέση μου, δεν με ενδιαφέρει να είμαι Υπουργός και την επόμενη μέρα, δεν είμαι θεσιθήρας, εμένα  με ενδιαφέρει η Ελλάδα, έχω μεγαλώσει με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως «Το ΠΑΣΟΚ φτιάχτηκε για να υπηρετεί την Πατρίδα και το Λαό» και σε αυτό πιστεύω. 

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη για την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη καμπή έστω και με τα λάθη του».
ΥΓΕΙΑ
Σχετικά με το θέμα της Υγείας ανέφερε πώς: «Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον χάρτη Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας. Το Κοινωνικό Κράτος πρέπει να επανέλθει οργανωμένο, με διαφάνεια και πάνω απ ’ όλα με έλεγχο».
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Όσον αφορά την διαδικασία και την προετοιμασία του Υπουργείου Εσωτερικών για το βράδυ των εκλογών ανέφερε πως: «Πρόκειται για μεγάλο εγχείρημα με τρεις κάλπες και το  Υπουργείο Εσωτερικών είναι καθ όλα έτοιμο για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές με συνεχή ροή αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών».
ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε πως:
«Το Διακύβευμα των εκλογών είναι η σταθερότητα της Κυβέρνησης, τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση χρειάζεται σταθερότητα. Το βράδυ των εκλογών, ο ελληνικός λαός χωρίς εκβιαστικά διλήμματα θα πρέπει να διαλέξει για το μέλλον του. 

Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της χώρας. Το βράδυ των εκλογών δεν πρέπει να διακυβευτεί το μέλλον της χώρας.»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως:

"Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές έχουν το δικό τους νόημα, οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν αυτούς που θέλουν, θα διαλέξουν οι κοινωνίες από μόνες τους, εμείς σαν ΠΑΣΟΚ δεν δώσαμε όπως είδατε ούτε χρίσματα ούτε τίποτα, από κει και πέρα δεν μπορώ να μην στηρίξω για Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, βλέπω πως έχει αποδώσει στην περιφέρεια έργο που πάει προς την σωστή κατεύθυνση. 

Αυτή την στήριξη σε ένα περιφερειακό συμβούλιο που έχει δώσει εξετάσεις και έχει αποδώσει έργο πρέπει να την συνεχίσουμε.
Να πω για όλους τους Περιφερειάρχες πως έβαλαν πλάτη στις δύσκολες στιγμές και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Τους ευχαριστώ όλους, Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλον αυτό το καιρό."
ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Ο κ. Γρηγοράκος δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα ζητήματα του τόπου του, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βελτίωση του οδικού άξονα προς την Λακωνία, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στο νομό, η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στο νομό, ένα έργο που θα φέρει την Λακωνία στο κέντρο, στην Ευρώπη.
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως:
«Το Σύνταγμα είναι ο φωτεινός σηματοδότης της πορείας της  χώρας προς την Δημοκρατία, η αναθεώρηση του προϋποθέτει συναίνεση όλων μας, όλων των κομμάτων».
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά ο κ. Γρηγοράκος είπε πως:
«Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα ξεκινήσει η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, είναι νομοτελειακό αυτό»

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: