ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/07/2014 - Τοποθέτηση Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για το θάνατο της 56χρονης στα Χανιά

​Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 24/07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό της 56χρονης τετραπληγικής ασθενούς στα Χανιά. Ο κύριος Γρηγοράκος έχοντας γνώση της νόσου, αφού είναι εντός του ιατρικού πεδίου που δραστηριοποιείται, σε πρωινή εκπομπή ανέφερε σχετικά με το θέμα τα εξής:
«Αυτό που έκανε η ΔΕΗ, να διακόψει το ρεύμα σε αυτή τη γυναίκα είναι λάθος, είναι ένα τραγικό λάθος. Η γυναίκα έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, τη λεγόμενη «νόσο του Σαρκό». Οι ασθενείς αυτής της νόσου χρειάζονται μηχανική υποστήριξη στο σπίτι. Τα μηχανήματα υποστήριξης αυτών των ασθενών έχουν χρόνο ζωής και μετά από διακοπή του ρεύματος. Η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συμπολιτών μας.
Μια διευκρίνιση, μηχανική υποστήριξη στο σπίτι σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο, έχει τραχειοτομία κι είναι ανάπηρος σε ποσοστό 100%».