ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

ΔΤ 11/08/2014

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 11/08/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στον Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κο Σωτήριο Ζώτο και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Χαράλαμπο Πλάτση. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο υπό διορισμό Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Αθανάσιος Παπαρούπας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αναπληρωτής κος Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.
Επιπλέον, ο κος Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία μια ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.
Κατόπιν ο κ. Γρηγοράκος, συζήτησε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής. Επίσης αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι στο πλευρό της 2ης ΥΠΕ στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν και τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.