ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

ΔΤ 21/08/2014 - Συνάντηση με Αντιπρόεδρο Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 21/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κο Μιχάλη Λάμπρου, στην οποία συζήτησαν την προώθηση του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, μέσω της χρήσης κρουαζιεροπλοίων.
Ο κος Γρηγοράκος, τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση μεταξύ του τομέα της υγείας και του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία στον τομέα της υγείας.  Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα σύνδεσης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας με το σχέδιο «task force» που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας ζήτησε από την Ένωση να κατατεθεί άμεσα μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα εργαστεί για την προώθηση του καινοτόμου εγχειρήματος.
Κατά το τέλος της συνάντησης ήταν παρόντες οι κ Παναγιώτης Σκουλής και κ Αντώνης Φελούρης, από την οργανωτική επιτροπή του «Φειδιππίδειου Δρόμου», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο τον επόμενο μήνα. Ο κος Γρηγοράκος αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της δράσης αυτής και επεσήμανε ότι τίθεται υπό την αιγίδα και την υγειονομική κάλυψη του Υπουργείου Υγείας. Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας προσφέρθηκε να καλύψει με χορηγία τη δράση αυτή.