ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

ΔΤ-22082014 Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Χαλκίδα

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 22/08/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε σήμερα την Χαλκίδα, για να συζητήσει τα θέματα υγείας του Νομού και γενικότερα θέματα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Χρήστο Παγώνη, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρο Μακρή, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Ιωάννη Καρούζο, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης, κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Αναστάσιο Μίχα, στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Δρ. Αναστάσιος Σεπετής, συνεργάτες του Υπουργού και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες
Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Λάζαρος Μακρής, ανέλυσε τα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της αρμοδιότητάς του και προσδιόρισε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υλοποιείται για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τόσο στο ιατρο-νοσηλευτικό και διοικητικό δυναμικό, όσο και σε ζητήματα υλικοτεχνικών υποδομών και προϋπολογισμών των Νοσοκομείων.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού. Επίσης γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αναφορικά με τις υλικοτεχνικές υποδομές  και τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων θα δοθεί άμεση λύση.
Επιπλέον ο κ.  Γρηγοράκος ανακοίνωσε, ότι στις προτεραιότητες του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά σε ιατρούς στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Κατόπιν ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το κτίριο του υπό κατασκευήν νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Νοσοκομείου.
Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και από την πλευρά  του διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και η πλήρης υγειονομική κάλυψη των αναγκών του Νομού.
Τέλος επεσήμανε ότι:

«Τα περιθώρια μας δίνουν την ευκαιρία να ενταχθεί το νέο Νοσοκομείο στο ΕΣΠΑ (2014-2020), άρα πιστεύω ότι το Νοσοκομείο εντός των χρονικών περιθωρίων που έχει η σύμβαση θα είναι κατασκευασμένο. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή είναι και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Η συνέχιση του έργου του Νοσοκομείου είναι απαίτηση όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας».