ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ΒΗΜΑfm και στον Αιμίλιο Περδικάρη 29.08.2014

Για το Μνημόνιο και το αν έγιναν λάθη από την τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ:


Κος Γρηγοράκος: «Νομίζω ότι όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν απότομα, με αποτέλεσμα εμείς οι ίδιοι να μην μπορέσουμε να το χωνέψουμε. Ο κόσμος και ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωνέψει, να απορροφήσει αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορείς απότομα να φέρνεις αυτές τις αλλαγές και να αλλάζεις τη ζωή του, να του λες «ξέχνα αυτό που ζούσες ως τώρα και θα ζήσεις σε μια άλλη εποχή».


Για τις παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του ΠαΣοΚ:
Κος Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να ξεπεράσει την κρίση, παρά μόνον να είναι ενωμένο. Και όλα αυτά που γίνονται, δεν βοηθούν στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ναι (τις παράλληλες εκδηλώσεις εννοώ). Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν, όπως είχε πει ο ιδρυτής του. Ανήκει στον κόσμο, στην κοινωνία. Τώρα, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει ή να θυμίσει κάτι, ότι έχει δικαίωμα σ’ αυτό που δεν τεκμαίρεται και δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν μεταβιβάζεται. Αυτό ήταν η ευχή του ιδρυτή μας. Όποιοι και αν είναι αυτοί (που συμπεριφέρονται έτσι), το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο και να είναι εκεί, συσπειρωμένο, στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη, με τον πρόεδρο και τα στελέχη του.»


Για την επιλογή Παπανδρέου να απουσιάσει από την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη:

Κος Γρηγοράκος: «Είναι μια προσωπική του επιλογή, την οποία θα κρίνει ο λαός αν είναι σωστή ή λάθος. Εγώ ξέρω ότι στις 3 του Σεπτέμβρη θα είμαι εκεί και θα τιμήσω με την παρουσία μου τη θύμηση της 3ης του Σεπτέμβρη. Γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί εκεί και ξέρετε γιατί; Διότι η 3η Σεπτέμβρη του 1974 είναι ένα πολυσήμαντο πολιτικό γεγονός και οφείλει όλο το ΠΑΣΟΚ, αι γενεαί πάσαι, να τονίσουν τη συνδρομή και τη συμβολή όλου του ΠΑΣΟΚ στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην αλλαγή όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας λοιπόν θα μπορούσε να κάνει και μια άλλη εκδήλωση, αλλά μετά την 3η του Σεπτέμβρη, όπως την εννοούσε εκείνος. Αλλά να την κάνουμε δυο μέρες πριν και μετά να φεύγουμε στο εξωτερικό… δεν το βλέπω λογικό.»