ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Υπ. Αν. Υγείας Λ. Γρηγοράκου στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα" 12.09.2014


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/09/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο «Αγία Όλγα Κωνσταντοπούλειο Γενικό περιφερειακό νοσοκομείο Ν. Ιωνίας». Ο κ. Γρηγοράκος αφού επισκέφθηκε μονάδες του νοσοκομείου και συνομίλησε με πολίτες πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη για όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο.Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο Διοικητής 1ης ΥΠΕ, Σταύρος Πεντέας, ο Υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ, Σωτήρης Ζώτος, ο  Διοικητής του Νοσοκομείου, Περικλής Λύγκος, ο Υποδιοικητής Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Τοποθετήθηκαν επίσης διευθυντές κλινικών, διοικητικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών όπως και εκπρόσωποι ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα του νοσοκομείου,  όπως η υλοποίηση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του νέου, θέματα προσωπικού, οι πιλοτικές δράσεις του νοσοκομείου καθώς και προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ο Αν. Υπουργός ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει ρύθμιση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις κρίσεις των συντονιστών Διευθυντών με συμμετοχή όποιων γιατρών το επιθυμούν. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών στο συντομότερο δυνατό διάστημα.
Ο κ. Γρηγοράκος ενημερώθηκε για το θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων από την κ. Κατερίνα Μασγαλά και για την πιλοτική δράση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο νοσοκομείο με τίτλο «Health in Action» από την κ. Annete Katrava. Για τα δύο αυτά θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξουν εξειδικευμένες συζητήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα με όλους τους συναρμόδιους φορείς για περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων. 


Φωτογραφίες