ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

16.09.2014 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κο VILLUMSEN


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 16/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον κο Nikolaj Villumsen, Μέλος της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και με συνεργάτες του,  όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την κρίση που ταλανίζει τη χώρα και τον αντίκτυπό της στον τομέα της υγείας.
Στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης που είχαν ο κος Γρηγοράκος ανέφερε στον κο Villumsen, ότι η κρίση έχει επηρεάσει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας όχι μόνο κάθετα, αλλά και οριζόντια. «Η κρίση έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, στην καθημερινότητα καθώς και στην ψυχολογία των πολιτών» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τον κο Γρηγοράκο είναι ότι ο ανθρώπινος νους δεν πρόλαβε να αντιληφθεί το πρόβλημα και να το αποδεχθεί. Για αυτό και σήμερα παρατηρούμε έντονα φαινόμενα θυμού και οργής στους πολίτες.
Στην ερώτηση του κου Villumsen σχετικά με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας ώστε να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει την προστασία των ομάδων αυτών. Αναφορικά με τους ανέργους, ο κος Γρηγοράκος ανέφερε ότι:
- παρέχεται δωρεάν νοσηλεία μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,
- πραγματοποιείται εμβολιασμός παιδιών
- γίνεται πρόληψη ασθενειών μέσω του πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας υγείας
- παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη από τα Νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας κατορθώνει να κρατήσει την παροχή υπηρεσιών υγείας σε υψηλά επίπεδα, παρά τον περιορισμό που τίθεται από την τρόικα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χάριν και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας.
Ο κος Γρηγοράκος ρώτησε τον κο Villumsen, σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί από την αντίστοιχη έρευνα που διεξήγαγε σε άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση. Ο κος Villumsen απάντησε, ότι σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία καθώς και η Πορτογαλία συνάντησε ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εκείνα της χώρας μας, προβλήματα που πηγάζουν από τη βαθιά οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τις χώρες αυτές και τα οποία θα βελτιωθούν, όσο βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση.