ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη Αν.Υπουργού Λ. Γρηγοράκου στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρκαδία 93.8" και στη Δέσποινα Αρσένη - 02.09.2014

Τριτη, 02 Σεπτεμβριου 2014

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:
Για την εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: "Κάνουμε μια προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες, αλλά τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία τις έχω μόλις ένα μήνα. Δεν με απαλλάσσει βέβαια αυτό από τις ευθύνες. Υπάρχει καθυστέρηση. Η Υγεία στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ σε καλό επίπεδο.Τα προβλήματα της Υγείας έρχονται από πολύ παλιά. Κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια και θα τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν όμως και κάποια σημαντικά θέματα. Πρώτον η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών έχει βελτιωθεί, διότι το Υπουργείο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε χαλάσει τις σχέσεις με την κοινωνία, με τους γιατρούς, με τους φαρμακοποιούς, δηλαδή με τους ανθρώπους που πρέπει να είναι συνεργάτες μας. Το ίδιο και με τους συνταξιούχους και με όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δεν μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό από την μία μέρα στην άλλη, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία και με όλους τους ανθρώπους".
Για τον σκοπό-στόχο του ίδιου: "Ο σκοπός μου είναι να μην λείψει κανένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας και να ενισχύσουμε τα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία υποφέρουν από ελλείψεις παθολόγων, καρδιολόγων, παιδίατρων και χειρουργών".

Για την εικόνα των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου: "Όλα τα νοσοκομεία έχουν μεγάλες δυσλειτουργίες παθολογικών ειδικοτήτων. Θα πρέπει να το δούμε αυτό το ζήτημα. Θα κατέβω και στην Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα. Κανόνισα σύσκεψη μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και με τους διοικητές των νοσοκομείων".
Το μήνυμα που στέλνει για την 3η Σεπτέμβρη: "Αυτά που έγιναν εχθές το βράδυ, ήταν μια μελανή ιστορία. Είχα πει δεν θα πάω. Ήξερα τι θα γίνει. Στην αυριανή εκδήλωση πρέπει να υπάρχει πρόταση της ανανέωσης εκ βάθρων και σε ιδέες και σε πρόσωπα. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εστιαστεί στην δημιουργική Ελλάδα, στο κοινωνικό κράτος, στην αλληλεγγύη, στην αξιοκρατία και την νομιμότητα, γιατί νομίζω ότι τώρα αυτά παίζουν ρόλο και στην Ελλάδα της Ευρώπης και του κόσμου. Θα πρέπει πια να δούμε αυτή την ζώσα πολιτική πραγματικότητα με ένα διαφορετικό μάτι και όχι με το μάτι του 1974 και του 1980. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο σε αυτά που πιστεύω. Η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μαζική και να είναι η απαρχή συμπόρευσης με όλες τις δυνάμεις που παρενοχλήθηκαν και απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Εγώ θέλω αύριο να είναι παρόντες όλοι. Θέλω να είναι όλες οι υγιείς δυνάμεις, γιατί πιστεύω ότι αυτή η μείωση του ΠΑΣΟΚ, δεν  συνιστά ήττα των αρχών και των αξιών του Κινήματος του 1974 του Ανδρέα Παπανδρέου".
Η άποψη του για όσα συνέβησαν στο Ζάππειο: "Τα όσα συνέβησαν εχθές πιστεύω δεν θα επηρεάσουν την συγκυβέρνηση. Αύριο θα είναι πολύ μεγαλύτερη η συγκέντρωση. Αφενός πιστεύω ότι "θύμωσε" τους ανθρώπους του το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου θέλω να δώσω και εγώ μια απάντηση που λέει "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά". Αν δεν απατώμαι τον συνάδελφο μου τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη στην κυβέρνηση τους έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι εγώ. Είμαι σαφής. Το θυμάστε αυτό. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την εξουσία , ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός με 165 χωρίς να ρωτήσει κανένα, χωρίς να καλέσει το κόμμα του, την Κεντρική Επιτροπή, κανένα από εμάς, έκανε την συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ. Αυτός έκανε υπουργούς τον Βορίδη και τον Άδωνι. Δεν τους έκανα εγώ".
Τι πρέπει να τονιστεί κατά την γνώμη του στην αυριανή εκδήλωση: "Θα πρέπει αύριο, εγώ πιστεύω να τονιστεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και από όλους τους παρευρισκόμενους η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην δημοκρατική παράταξη, στο πολίτευμα, στην Ελλάδα των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της ισοπολιτείας  για 50 χρόνια τώρα. Πάμε για 50 χρόνια σταθερότητας στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σαράντα χρόνια λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και πάμε στην πέμπτη δεκαετία. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Βέβαια δεν τα κάναμε όλα καλά. Κάναμε και τεράστια λάθη. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Τώρα δεν μπορούμε να είμαστε απολογητικοί. Πρέπει να είμαστε με προοπτική, να δώσουμε ελπίδα και να δώσουμε μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα στο μέλλον για τα παιδιά μας και για εμάς.
Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ: "Σαφώς και η δημιουργία ενός νέου κόμματος, θα επηρεάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η όλη επιχειρηματολογία και η όλη εμφάνιση είναι πολύ αδύναμη. Δεν μπορεί να κάνει καμία διεύρυνση. Ότι ήταν να κάνει, το έκανε. Το κόμμα μας ήρθε από παλιά για να πάει μακριά στο μέλλον . Δεν πρέπει να υπάρχουν φαινόμενα σαν τα χτεσινά.  Η ζωή αλλάζει και πρέπει όλα να τα βλέπουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, γιατί η χώρα βρίσκεται σε τόσο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και δεν έχει ανάγκη από τέτοιες εκφράσεις και από τέτοιες εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε να την κάνει αύριο. Μπορούσε να την κάνει μετά. Κάνει το ίδιο λάθος. Ακριβώς το ίδιο λάθος. Η όλη ιστορία του κινήματος χρήζει ιδιαίτερης μελέτης . Είναι αψυχολόγητα όλα αυτά και δεν υπάρχει λογική".

Κλείνοντας ο κ.Γρηγοράκος ανέφερε:"Την κοινωνική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά δεν την επέβαλλε κάποιο άλλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, παρά η ίδια η πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και η μετέπειτα ανάγκη συνεργασίας του Βενιζέλου και του σημερινού ΠΑΣΟΚ για την εθνική συνεννόηση γιατί ο πατέρας του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και τον λαό. Αυτό κάνουμε εμείς μέχρι τώρα".