ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ

Description: Logo yyka


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 09/09 /2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, είχε συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τους Αντιπροέδρους κο Νικόλαο Κωστόπουλο και κο Αριστομένη Συγγελάκη, τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών κο Δημήτριο Πύρρο, τον Υπεύθυνο Κίνησης Οχημάτων κο Χρήστο Μαλτέζο, τον Υπεύθυνο Συντονιστή Κέντρου κο Γεράσιμο Λασκαράτο, τον Υπεύθυνο Νησιών του Αιγαίου κο Μανώλη Τσανακλίδη, καθώς και  με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Χαράλαμπο Πλάτση. όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Η άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 176 καινούριων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων για όλη τη χώρα μέσω ΕΣΠΑ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.  Ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών προμήθειας των ασθενοφόρων, διότι προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και η παροχή άμεσης βοήθειας σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Ο κος Γρηγοράκος ανέφερε ότι στόχος και σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση παραλαβή των εν λόγω ασθενοφόρων και κινητών μονάδων.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ σε περιόδους με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, δίνοντας έμφαση στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές, καθώς και περαιτέρω εκπαίδευσης των πληρωμάτων του. Ο κος Γρηγοράκος τόνισε την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ σε επιστημονικό, οργανωτικό και ψηφιακό επίπεδο με στόχο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.