ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κου Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM 15.09.2014

Δευτέρα 15/09/2014
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ΒΗΜΑfm και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη

Για τις εσωτερικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ:

Κος Γρηγοράκος: «Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να το διαλύσουν το 1989, προσπάθησαν να το διαλύσουν δύο φορές το 2012, φέτος στις 25 Μαΐου και την 1η Σεπτέμβρη, στις 2 του μήνα και χθες. Αλλά είναι εφτάψυχο και κάποιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τους καιρούς! Είναι κάποιοι από το ’80, την εποχή που όλα ήταν εύκολα και η θάλασσα γιαούρτι. Δεν υπάρχουν εύκολα πράγματα σήμερα».

Να πάρουν όλοι θέση:

Κος Γρηγοράκος: «Και ο Παπανδρέου και όλοι αυτοί του 1981, αλλά δεν μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 1981.  Στέκεται κάθε φορά στα πόδια του και παίρνει μια ανάσα. Τα ίδια λέω και στο ΠΑΣΟΚ, ότι το σύστημα αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο. Οφείλει και ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη αυτά να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα. Στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;
Στηρίζουν την κυβέρνηση; Θέλουν να πάμε να εκλέξουμε τώρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα; Θέλουν κάποιοι να πάμε σε εκλογές ή σε μια σβούρα του «πάρτα όλα»; Όταν παίξαμε αυτό το παιχνίδι,
υπήρχε και η δραχμούλα και κάτι μπορούσαμε να δώσουμε τότε. Τώρα, τι κάνεις; Ψέματα και χαρτούρα στον αέρα, όπως αυτά που έλεγε χθες ο Τσίπρας; Και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποκαλύψει το ρόλο του Τσίπρα και όλων αυτών που έχουν πάει με τον Τσίπρα».


Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Κος Γρηγοράκος: «Μπήκαμε στο Μνημόνιο με την ασφυκτική πίεση της τρόικα και του ΔΝΤ. Ποιοι είναι αυτοί που το θέλουν; Το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλει! Υπάρχουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που λένε ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική και συσχετισμούς ή να φύγει από την κυβέρνηση ή να πάει να φτιάξει μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει προς τα αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό! Αυτοί δεν είναι αριστεροί! Και αν τα στελέχη αυτά που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να παραμείνουμε στο ΔΝΤ – γιατί με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν βγαίνει ποτέ από το ΔΝΤ και την επιτήρηση – είναι 13,5 έως 17 δις αυτά που υπολογίστηκαν (σ.σ.: οι εξαγγελίες Τσίπρα) και εάν εφαρμοστούν δεν βλέπουμε την έξοδο από το ΔΝΤ ούτε το 2050. Βεβαίως (υπάρχει πολιτική πρόθεση). Και αυτοί που βάζουν τον Τσίπρα να τα πει αυτά, είναι αυτοί που είχαν βάλει και τον Γιώργο να τα πει! Στις κυβερνήσεις του, έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Τι είπε ο Τσίπρας χθες; «Λεφτά υπάρχουν». Ποιοι ήταν αυτοί; Μία ήταν η κυρία Κατσέλη. Και όλοι όσοι έχουν πάει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν τότε με τον Γιώργο».

Για το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του:


Κος Γρηγοράκος:  «Πρέπει να συνεχίσει (το ΠΑΣΟΚ) να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποδώσει και η κυβέρνηση κάποιο έργο. Να μην κάνει τα λάθη που κάνει! Λάθη κάνουμε όλοι και μάλιστα όταν είμαστε κυβέρνηση κάνουμε περισσότερα, διότι δεν είμαστε απ’ έξω.
Με ποιον θα πάει ο κ. Τσίπρας, όμως, να κάνει κυβέρνηση; Δεν πρέπει να το μάθει ο κόσμος αυτό; Με τους ΑΝΕΛ θα πάει; Είναι πιο αριστερό αυτό από το σημερινό; Αριστερό και προοδευτικό είναι ότι (το ΠΑΣΟΚ) κρατάει την Ελλάδα όρθια σήμερα. Και ο Βενιζέλος δεν μπαίνει στη διαδικασία αυτή (σ.σ.: να διώξει τους διαφωνούντες), για κάποιους λόγους προσωπικούς και φιλοσοφικούς. Και πιστεύω ότι ο Βενιζέλος ποτέ δεν θα διαγράψει κανέναν. Αλλά όταν διαφωνείς με κάποιον, σηκώνεσαι και φεύγεις μόνος σου, για λόγους αξιοπρέπειας.
Είναι η μοναδική φορά (χθες) που το ΠΑΣΟΚ συνήλθε σε όργανα και δεν υπήρχε γραμματέας. Είναι ιστορικό το ατόπημα που έκανε ο γραμματέας. Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει «δεν θέλω». Δεν ξέρω τι δουλειά είχε, αλλά αυτό το ιστορικό κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται εξ απαλών ονύχων».