ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και στον ΑΣΕΠ

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη  8/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συμμετείχε σε σύσκεψη σχετικά με θέματα του Νοσοκομείου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της 1η ΥΠΕ κος Σταύρος Πεντέας, ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κος Σωτήρης Ζώτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Παππασάββας, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Πολυτίμη Λεονάρδου καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κος Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υγειονομικοί, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου. «Ήρθαμε εδώ σήμερα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο Νοσοκομείο. Έχει την αγάπη της κοινωνίας και τα πάει πάρα πολύ καλά. Είναι ένα λειτουργικό και αποδοτικό Νοσοκομείο, το οποίο χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κόσμου και του Υπουργείου», δήλωσε ο κος Γρηγοράκος.
Αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού με συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ αναφέρθηκαν και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Για τις 1.500 θέσεις ιατρών και 2.500 θέσεις νοσηλευτών που πρόκειται να προσληφθούν το 2015 έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ζήτησε από τοη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του, ώστε να αιτηθεί το αντίστοιχο προσωπικό από τις εν λόγω προσλήψεις.

Ο κος Γρηγοράκος διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στο χώρο της υγείας, εξαιτίας της αξιολόγησης. Παράλληλα όμως τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
Κατά την αποχώρησή του ο κος Γρηγοράκος ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει στους ασθενείς που το επισκέπτονται.
Εν συνεχεία, ο κος Γρηγοράκος μετέβη στα γραφεία του ΑΣΕΠ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κο Γεώργιο Βέη και συζήτησε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ και σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας.  Κοινό τόπο αποτέλεσε η θέση, ότι σημασία έχει η νομιμότητα και η ταχύτητα των διαδικασιών.