ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον Πρέσβη του Καναδά


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 9/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Robert Peck, με τον Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Καναδικού Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά (“SickKids”) κο Raymond D. King και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κο Εμμανουήλ Παππασάββα, στην οποία συζήτησαν την εξέλιξη της συνεργασίας του Νοσοκομείου για Άρρωστα Παιδιά (“SickKids”) με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε θέματα παιδιατρικής ογκολογίας.
Ο κος Γρηγοράκος τόνισε τη σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη χώρα μας, καθώς είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Εξέχουσα σημασία έχει σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο η επικείμενη συνεργασία με το Νοσοκομείο SickKids.  Στόχος αυτής της συνεργασίας θα είναι η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και της χωρητικότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που απαιτούνται για να εξελιχθεί σε πραγματικό περιφερειακό Κέντρο Αριστείας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μπορεί μελλοντικά να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και αιματοπάθειες από όλη την Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.
Από τη μεριά του ο κος King δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Sickkids, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον φημισμένα παιδιατρικά κέντρα που ασχολούνται ακαδημαϊκά με την παιδιατρική και βελτιώνει τη ζωή παιδιών εδώ και 140 περίπου χρόνια. Στόχος του Sickkids είναι να διαμορφώσει βιώσιμα και ολοκληρωμένα παιδιατρικά προγράμματα με Καναδούς και διεθνείς εταίρους που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αφού χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα επίπεδα, καθώς μέσα από το πολυετές πρόγραμμα συνεργασίας που προβλέπεται, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα αναβαθμιστεί και θα μπορεί να χειριστεί πολύπλοκα περιστατικά παιδικού καρκίνου.