ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή του Αν. Υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA με τους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 10/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους Γιώργο Οικονομέα και ο Δημήτρη Καμπουράκη.

Για την παρούσα κατάσταση:

Λ. Γρηγοράκος: «Εγώ μετράω τα νούμερα, παρατηρώ τι γίνεται στη Βουλή, παρακολουθώ όπως και εσείς τα γεγονότα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή δεν βγάζουν (τα νούμερα) Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε τον κο Κουβέλη και τους ΑΝΕΛ, που ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια δική μας πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήδη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε προχθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ξεκάθαρα, ότι οι συνθήκες για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι δύσκολες και ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για πιθανές εκλογές».

Εάν αντέχει η χώρα 6 μήνες προεκλογική περίοδο και εάν υπάρχει κάποια πρόταση:

Λ.Γρηγοράκος: «Σαφώς και η χώρα δεν αντέχει μια 6μηνη προεκλογική περίοδο. Για αυτό τον λόγο δήλωσα ξεκάθαρα ότι οι εκλογές και η εκλογολογία κάνουν κακό στον τόπο και στην κυβέρνηση. Η πρόταση που υπάρχει είναι να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Το δίλημμα είναι σαφές: ή βρίσκουμε 180 βουλευτές ή πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
Αυτό που θα πρέπει όμως κατά τη γνώμη μου να γίνει, είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, μέσω αλλαγής της κυβερνητικής μας πολιτικής, ούτως ώστε να πειστούν όλοι εκείνοι που αυτή τη στιγμή δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν για ΠτΔ. Δυστυχώς, τα λάθη που κάναμε το προηγούμενο διάστημα είναι πολύ μεγάλα. Εξόργισαν τόσο την κοινωνία, όσο και κάποιους βουλευτές και πρέπει αυτό να αλλάξει».

Για τη δήλωση περί εκλογών προ των πυλών:

Λ. Γρηγοράκος: «Μα, προ των πυλών δεν είναι και ο Μάρτιος; Εγώ όταν αναφέρθηκα σε εκλογές προ των πυλών εννοούσα σαφώς τον μήνα Μάρτιο και όχι νωρίτερα».

Για το αν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι ένα τεστ για να διαπιστώσει η κυβέρνηση εάν συγκεντρώνει τις 180 ψήφους:

Λ. Γρηγοράκος: « Όχι βέβαια, σαφώς και δεν είναι ένα τεστ. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο εκ μέρους της κυβέρνησης. Αλλά η ψήφος εμπιστοσύνης απόψε, θα φανερώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις που έχει ο κάθε ένας βουλευτής».