ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τη μετεξέλιξη του Αμαλία Φλέμινγκ


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Δευτέρα 13/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με θέμα τη μετεξέλιξη του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ».
Στη  σύσκεψη συμμετείχαν: ο Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρης Ζώτος και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ». Έλαβαν μέρος επίσης, συνεργάτες του Υπουργού καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα του ιού Έμπολα και η ετοιμότητα την οποία παρουσιάζει το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» με τη δημιουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης με μεταδοτικά νοσήματα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό  ότι το Νοσοκομείο δύναται να ανταποκριθεί άμεσα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού.

Ο κος Γρηγοράκος έθεσε θέμα μεταφοράς των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, λέγοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, μεταφέροντας κλινικές σε ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με περαιτέρω ενοίκια.  Για τη μεταφορά θα πραγματοποιηθούν κτιριακά όλες οι απαραίτητες μετατροπές που απαιτούνται.


Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης, της ορθότερης και πληρέστερης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» συζητήθηκε το ενδεχόμενο, ορισμένες από τις κλινικές του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ώστε να συνδράμουν στην αρτιότερη λειτουργία του τελευταίου και να το ενισχύσουν. Η μεταφορά αυτή αν ολοκληρωθεί, θα αποφορτίσει το «Αμαλία Φλέμινγκ» από το μεγάλο όγκο που έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να λειτουργεί τα εξωτερικά του ιατρεία με όλες τις ειδικότητες, τη νεφρολογική κλινική και επίσης με μονάδα του ΠΕΔΥ.