ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στη ΘράκηΓραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 17/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης, για να συζητήσει τα θέματα υγείας των Νοσοκομείων του Νομού.

Πριν την έναρξη της επίσκεψης στο Γ.Ν Κομοτηνής ο κος Γρηγοράκος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της περιοχής.  Επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων καθώς και τον Σοφολογιώτατο Μουμφτή Κομοτηνής Τζεμαλή. Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κο Γιώργο Πετρίδη και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης  κο Γεώργιο Παυλίδη.

Στο Γ.Ν Κομοτηνής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης κου Αχμέτ Χατζηοσμάν, του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Γ.Ν κου Κωνσταντίνου Ναλμπάντη, και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρουσίασε στον Υπουργό Αναπληρωτή τα θέματα που απασχολούν το Γ.Ν Κομοτηνής, όπως η έλλειψη που παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, καθώς και η έλλειψη σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ο κος Ναλμπάντης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της ΜΕΘ του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στην ανάγκη δημιουργίας νέου κτιρίου ή έστω ανακατασκευής του παλαιού Νοσοκομείου.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής, δήλωσε αναφορικά με το κτιριακό ζήτημα του Νοσοκομείου, ότι θα το θέσει ως θέμα στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο, θα προχωρήσουν οι προσλήψεις των ιατρών, των οποίων η διαδικασία ξεκίνησε το 2011 και θα δοθούν 48 θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Ενδιαμέσως ο Υπουργός Αναπληρωτής είχε θερμή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Εν συνεχεία ο κος Γρηγοράκος επισκέφτηκε το Γ.Ν Ξάνθης, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Ξάνθης κου Δημήτριου Σαλτούρου, του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κου Αθανάσιου Πάσχου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη ο Διοικητής του Γ.Ν Ξάνθης αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού ορισμένων ειδικοτήτων, καθώς επίσης και στην ανάγκη άμεσης λειτουργίας της νευρολογικής κλινικής, η λειτουργία της οποίας θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο ποσοστό την παθολογική κλινική. Ο κος Πάσχος αναφέρθηκε επίσης στα βήματα που έχει δρομολογήσει το Νοσοκομείο και ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συμπαραγωγή φυσικού αερίου και ρεύματος ως πηγές ενέργειάς του.


Ο κος Γρηγοράκος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την σημερινή συνάντηση και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις προσπάθειες του, να κρατά σε υψηλά επίπεδα τις παροχές υγείας των νοσοκομείων του Νομού. 

Φωτογραφίες