ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και την δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου

Δευτέρα 20/10/2014Για τον ιό Έμπολα:
Ο ιός έχει πάρει το όνομά του από έναν ποταμό στο Κονγκό. Δεν εμφανίστηκε τώρα, έχει εμφανιστεί εδώ και 40 χρόνια. Ως ιός ο Έμπολα κάνει τον κύκλο του και περνάει. Στις περιοχές που παρουσιάζει κάνει έντονη την εμφάνιση του (στην Αφρική), υπάρχει κακή υγιεινή, εμφύλιοι και μαζί με μια μετάλλαξη του ιού, έχουμε αυτή την έξαρση του ιού. Το θέμα είναι να μην βγει από τις χώρες. Να απομονώσουμε τον Έμπολα σε μια περιοχή. Ο ιός όταν απομονώνεται κάνει τον κύκλο του και φεύγει.  Ο ιός γίνεται επικίνδυνος όταν μεταφέρεται. Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τις πύλες εξόδου του ιού τότε ελέγχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα. Εμείς που πρέπει να προλαμβάνουμε γιατί καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε κάνουμε κάποια παραπάνω έξοδα, να ελέγχουμε και την είσοδο (τις πύλες εισόδου της χώρας). Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο πολύ. Δεν θέλω να είμαι καθησυχαστικός, αλλά δεν κινδυνεύουμε  γιατί δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από αυτά τα μέρη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη σύσκεψη για να έχουμε ένα απόλυτα οργανωμένο, λειτουργικό κι αποστειρωμένο χώρο, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κι όχι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» που δεν έχει την δυνατότητα επαρκούς αντιμετώπισης. Για την Βόρειο Ελλάδα επίσης είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Υπάρχει μια υπερβολική προσέγγιση, μια υπερπροβολή του θέματος… 
Εμείς ελέγχουμε τις πύλες εισόδου, το προσωπικό είναι έτοιμο και το κυριότερο όλων είναι να μην υπάρχει φόβος και πανικός. Δεν είναι καλός σύμβουλος ο φόβος και ο πανικός.

Για πολιτικές εξελίξεις:
Αυτοί που συμμετείχαν στο πάρτι, τώρα δηλώνουν αντισυστημικοί. Είδα μια δήλωση μιας κυρίας ου δηλώνει αντισυστημική… Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Αν δεν είναι συστημική αυτή η κυρία που έκανε αυτές τις δηλώσεις ποιος ήταν; Ο πατέρας μου από το χωριό; Αυτό έχουμε να πούμε στους πολίτες; Μήπως ήμουν εγώ πρόεδρος των Ολυμπιακών αγώνων και της Ολυμπιακής Επιτροπής και δεν το θυμάμαι; Δεν ζούμε σε χώρα λωτοφάγων. Εγώ δεν είμαι λωτοφάγος, δεν ξέρω μήπως αυτή η κυρία θεωρεί λωτοφάγους τους Έλληνες. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν γίνεται να μας κουνάνε το χέρι άνθρωποι που έχουν πολλές ευθύνες για ότι έχει γίνει ως τώρα.
Η κρίση της τελευταίας εβδομάδας στο χρηματιστήριο, στις αγορές, είναι ένα μήνυμα. Και θέλω να ρωτήσω τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το μνημόνιο ή δεν το θέλουν;

Για όσους διακινούν φήμες περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει προεδρικής εκλογής:
Λένε ότι χρηματίζονται βουλευτές για να φτάσουν τους 181 αυτοί που θα ψηφίσουν το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μου επιτρέψετε, με λίγο σαρκασμό, να πω, ότι εγώ περιμένω να ακούσω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει τους 121. Να δω τι θα προτείνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαλέξω…. Δε ντρεπόμαστε λίγο; Τι είναι ο Έλληνας βουλευτής για να λέγονται αυτά τα πράγματα. Λίγος σεβασμός στους θεσμούς.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στην κ. Παπαδάκου:


http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=70035