ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τις Διοικήσεις όλων των Υ.ΠΕ και Νοσοκομείων
Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 06/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των Διοικήσεων όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων της χώρας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Χριστίνα Παπανικολάου και Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.
Η σύσκεψη είχε ως βασικό θέμα την αμφίδρομη ενημέρωση για τα οικονομικά των νοσοκομείων με τον Υπουργό Αναπληρωτή να ενημερώνει επισήμως ότι θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού των Νοσοκομείων και τις υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού.
Σύμφωνα με την ενημέρωση ο τρόπος πληρωμής αλλάζει και οι εφημερίες θα υπογράφονται και θα πληρώνονται εντός δύο μηνών από όταν γίνονται.
Κατά την συζήτηση έγινε επίσης γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου να μετατρέψει τις άγονες θέσεις ειδικευομένων σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών ώστε να καλυφθούν ταχύτερα στοχευμένες ανάγκες των νοσοκομείων.
Ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να ενισχυθεί το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προέτρεψε να επιταχυνθούν οι κρίσεις των γιατρών αφού όπως είπε «Αν δεν προλάβουμε εντός του 2014 να έχουν μπει οι γιατροί αυτοί στο σύστημα Υγείας, με διασφαλισμένα τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους και πάμε για το 2015, αυτές οι θέσεις θα υπολογιστούν στις 1.500 που έχουμε διασφαλίσει για του χρόνου».

Οι Διοικητές από πλευράς τους έθεσαν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, όπως και της ολοκλήρωσης των νέων οργανισμών. Από πλευράς Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση για ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να αναρτηθούν οι νέοι Οργανισμοί το συντομότερο δυνατό, ενώ για την ενίσχυση υπήρξε διαβεβαίωση πως στο πλαίσιο του εφικτού τα νοσοκομεία θα βοηθηθούν εκ νέου.