ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου με εκπροσώπους εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τρίτη 11/11/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Κέντρου, η συντήρηση του στόλου των ασθενοφόρων και η ενίσχυση του προσωπικού.

Ο κ. Γρηγοράκος τους ενημέρωσε ότι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού κατατίθεται εντός των ημερών και αναμένεται να εγκριθεί. Τους ζήτησε επίσης να τον ενημερώσουν λεπτομερώς και κοστολογημένα για τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε ο στόλος των ασθενοφόρων να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Τέλος, για το θέμα της ενίσχυσης προσωπικού ο Υπουργός Αναπληρωτής ενημέρωσε ότι μέχρι την Πέμπτη 13/11/2014 θα έχει δημοσιοποιηθεί η έγκριση κατανομής για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 200 κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γρηγοράκος ενημερώθηκε σχετικά με τις κακουργηματικές κατηγορίες για υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων συγκεκριμένης εταιρείας. Για την υπόθεση αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οτιδήποτε φέρει οσμή σκανδάλου, διαφθοράς, παρανομίας επιβάλλεται να οδηγείται στην δικαιοσύνη. Από την στιγμή που υπάρχουν στοιχεία, θα πρέπει να φτάσει το νυστέρι στο κόκκαλο. Περιμένουμε η δικαιοσύνη, την οποία σέβομαι απόλυτα, να κάνει την δουλειά της και να αποφανθεί βάσει των στοιχείων που έχει».