ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχές Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου προς συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 - 04.09.2015
Ευχές Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου
προς συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 04.09.2015


Mε την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για το 2015, ο υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

«Απευθυνόμενος στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2015, θα ήθελα να πω ότι σας αξίζουν πραγματικά πολλά και θερμά συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα του αξιέπαινου αγώνα και την ανταμοιβή της κοπιαστικής προσπάθειας που έχετε κάνει τόσα χρόνια, κυρίως εσείς αλλά και οι οικογένειές σας.

Μπροστά σας ανοίγονται νέοι ορίζοντες και νέοι δρόμοι. Εύχομαι να αδράξετε την ευκαιρία και, μέσω της φοίτησής σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να εξελιχθείτε ως επιστήμονες και ως άνθρωποι. Να έχετε ανοιχτά τα μάτια του μυαλού και της καρδιάς, να σμιλευτείτε ως προσωπικότητες με όλα τα πολύτιμα εκείνα εργαλεία που προσφέρει η εκπαίδευση και να εξοπλιστείτε με όσα περισσότερα εφόδια μπορέσετε, πνευματικά και ψυχικά, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε μια ενδιαφέρουσα και γεμάτη νόημα ζωή.

Στα παιδιά που, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θέλω να πω: «Δεν ξέρει τη δύναμή του αυτός που δεν έχει γνωρίσει δυσκολίες» (Μπεν Τζόνσον, 1572-1637Άγγλος ποιητής). Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες. Είναι στο χέρι σας να τις αντιμετωπίζετε θετικά, ως μια ευκαιρία εκτίμησης των δυνάμεών σας, ανασύνταξης και επαναστοχοθέτησης. Μια στιγμή δεν κρίνει την πορεία μιας ζωής. Δεν είναι αυτές οι εξετάσεις η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες που θα πρέπει, με βάση τα εφόδια που αποκτήσατε στα σχολικά χρόνια αλλά και αυτά που θα αποκτήσετε στο μέλλον, να τις αξιοποιήσετε με όλες σας τις δυνάμεις. Να προσπαθείτε να αντιμετωπίζετε  όλες τις προκλήσεις, ακόμα και τις δυσκολίες, ως ευκαιρίες απόκτησης πολύτιμων εμπειριών, προσωπικής ανάπτυξης, εξέλιξης και προόδου. Κι έτσι, με αυτοπεποίθηση, υπομονή και επιμονή, θα μπορείτε να μετατρέπετε το αρνητικό σε θετικό, να δημιουργείτε εναλλακτικές προοπτικές και να διαμορφώνετε την τύχη σας.

Απευθυνόμενος σε όλους σας, θα ήθελα να θυμάστε ότι: «Υπάρχει μόνο μία επιτυχία: να ζήσεις τη ζωή σου έτσι όπως θέλεις εσύ» ( Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος).

Να έχετε μια ουσιαστική και χαρούμενη ζωή!

Λεωνίδας ΓρηγοράκοςΑπό το Πολιτικό Γραφείο