ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην ΕΡΤ1, Πέμπτη - 17.09.2015

Συνέντευξη βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην ΕΡΤ1, Πέμπτη - 17.09.2015

Screenshot 2015-09-17 17.08.21Screenshot 2015-09-17 11.09.31
Σημεία συνέντευξης
Για τις ευθύνες των πολιτικών κομμάτων
Εμείς δεν ζητάμε να δικαιωθούμε γιατί έχουμε δικαιωθεί για τις επιλογές μας. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, θα ήθελα να πω ότι εμείς ξεκινήσαμε το 2010 και πήραμε ένα φοβερό φορτίο στην πλάτη μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο – δεν ήμασταν και έμπειροι γιατί ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία, μετά από διάφορες αμφισημίες, ήρθε το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο. Και τώρα, όλο αυτό το αντιμνημονιακό μένος που έχουμε υποστεί σαν άτομα, σαν οικογένειες, σαν κοινωνία, δεν συμβαίνει τίποτα για όλα αυτά. Δεν έχει κανείς ευθύνη για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα σήμερα; Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει την υπογραφή Τσίπρα. Και όταν λέμε Τσίπρας μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη έχει συγκλονιστεί από την επτάμηνη διαπραγμάτευση. Θέλω να πω στον κύριο Τσίπρα ότι η Ευρώπη έχει συγκλονιστεί από την ανικανότητά του, από την απειρία του τον ερασιτεχνισμό του. Έχει φέρει τη χώρα σε αδιέξοδα και νομίζει ότι οι Έλληνες είναι λωτοφάγοι.
Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας
Εμείς, σαν ΠΑΣΟΚ, λέμε ότι δεν ζητάμε δικαίωση εις βάρος της χώρας. Εμείς θέλουμε τη Δευτέρα το πρωί να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση. Τα ξεχνάμε όλα. Θέλουμε οι φίλοι μας να έρθουν πίσω διότι δεν είμαστε εμείς η αιτία του κακού στην Ελλάδα. Λέμε λοιπόν σε όλους να έρθουν πίσω διότι όπου και να πήγαν, απογοητεύτηκαν. Τη Δευτέρα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα επαναδιαπραγματευτεί αυτό το κακό μνημόνιο του κυρίου Τσίπρα. Να δούμε τι θα κάνουμε με τους εφαρμοστικούς νόμους, να καθίσουμε και να πούμε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή ενοποίηση ότι θα κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Ότι θα κάνουμε 10 πράγματα στα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια για να μην ξαναπάμε σε εκλογές. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μέσα στο κόμμα αυτό υπάρχουν δυνάμεις που έχουν την ιδεολογία του παλαιοκομματισμού, του παλαιοκομμουνισμού και κάθε λίγο και λιγάκι έχουν διασπάσεις. Τους είδαμε έτοιμους  για διάσπαση από την πλευρά της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, του κυρίου Δρίτσα, του κυρίου Σακελλαρίδη, του κυρίου Τσακαλώτου. Εγώ δεν είμαι προπαγανδιστής μιας άλλης δύναμης, εγώ θέλω τη Δευτέρα η Ελλάδα να έχει μια κυβέρνηση η οποία να διαπραγματευτεί τα δύσκολα, θέλω να έχει μια ισχυρή εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου με την κυρία Γεννηματά και στο κόμμα. Εμείς συνιστώσα ή δεκανίκι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είμαστε αυτή τη φορά. Εμείς θα πάμε με προγραμματικές δηλώσεις. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση αν δεν βάζουμε επί τάπητος τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας: το θέμα του Συντάγματος, του εκλογικού νόμου, τι θα κάνομε με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, τι θα κάνουμε με τη μεταρρύθμιση του κράτους, με την υγεία, με την παιδεία. Θα τα βάλουμε κάτω και αν συμφωνήσουμε, τότε θα πάμε σε διακυβέρνηση. Αλλά δεν διεκδικούμε κυβερνητικές θέσεις. Επειδή το παλέψαμε πολύ και αδικηθήκαμε, θέλουμε η χώρα να σταθεί όρθια, να πάει μπροστά και να τελειώνουμε με το μαρτύριο στο οποίο την έχουν βάλει οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη στήριξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μας στηρίξει διότι τη Δευτέρα θα είμαστε μια θετική ψήφος για τη χώρα. Και θα είμαστε μια θετική ψήφος για τη χώρα μας η οποία περνάει πάρα πολύ κρίσιμες στιγμές ενόψει της πλήρους εφαρμογής του τρίτου και πιο σκληρού μνημονίου. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι έμπειρες, έχουν γνώσεις, είναι υπεύθυνες και πάνω από όλα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Εμείς την αλήθεια την πληρώσαμε. Τουλάχιστον ο ελληνικός λαός ας μας αναγνωρίσει την προσπάθεια των προηγούμενων χρόνων.