ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑ 9,38ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑ 9,38
Για το πολιτικό θερμόμετρο στη Λακωνία
Έχει ανέβει μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων έχουν εξασφαλίσει τις έδρες τους λόγω της λίστας. Εγώ τρέχω για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης. Γιατί είναι έτσι το εκλογικό μας σύστημα και βέβαια διεκδικεί τη δική μου θέση η Χρυσή Αυγή.

Για την ανάγκη περιορισμού σκοτεινών δυνάμεων στη Λακωνία
Εγώ θέλω να ξεμπερδεύω μια και καλή με αυτή την ιστορία. Δεν πρέπει να ριζώσει το κακό στην Λακωνία. Έχει μια ιστορία ο νομός αυτός από το 1945-1950 και μετά τον Εμφύλιο. Έφυγαν όλοι οι δημοκράτες πολίτες και εγκαταστάθηκαν στη Β’ Πειραιά και στη Β’ Αθήνας και έτσι έμεινε ένας αρκετά μεγάλος πολιτικός χώρος πίσω που ανήκε στην συντηρητική Δεξιά. Αυτός ο χώρος υπάρχει ακόμα. Πάντα υπήρχε στη Λακωνία. Και σε όλη την Ελλάδα υπήρχε αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου και είχαν απορροφήσει αυτό το χώρο και δεν μπορούσε να εκφραστεί. Τώρα που ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές, που είναι θυμωμένος πηγαίνει στα άκρα. Αντιδρά διαφορετικά. Έτσι, η Χρυσή Αυγή είναι μεγάλη δύναμη στο νομό Λακωνίας. Για να φύγει η Χρυσή Αυγή πρέπει να αλλάξουν πολλά στην πολιτική ζωή του τόπου, να ηρεμήσει το πολιτικό σύστημα, να υπάρχουν δουλειές, να μην υπάρχει φτώχεια. Θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ως προς την ισονομία, την ισοπολιτεία, να μην αισθάνεται κανένας πολίτης παραμελημένος.

Για τη σημασία της κυβέρνησης συνεργασίας
Οφείλουμε να προχωρήσουμε έστω και τώρα με τις κυβερνήσεις συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Και εγώ πιστεύω και το λέω εδώ και καιρό ότι είναι και ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση. Τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό. Και αυτό το σημαντικό θα λέγεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας. Οτιδήποτε άλλο θα μας οδηγήσει πάλι στα ίδια. Δυστυχώς, δεν ξεμπερδεύουμε από τις παλιές μας αδυναμίες.

Για το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας
Όνειρο θερινής νυκτός. Οι δημοσκοπήσεις, όπως βλέπετε, φέρνουν τα κόμματα πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Χρειάζονται νέες θέσεις και ιδέες για να καταφέρει κανείς να έχει αυτοδυναμία στην Ελλάδα. Και τα κόμματα που υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ώστε να πείσουν τους ανθρώπους αυτής της χώρας να τους δώσουν την αυτοδυναμία.

Για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών  
Το ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί να είναι ο τρίτος πόλος. Και θα το καταφέρουμε. Γιατί από ότι βλέπω στο νομό Λακωνία, το ΠΑΣΟΚ έχει μια αρκετά μεγάλη δυναμική τις τελευταίες μέρες. Εμείς δεν είμαστε κάτι ευκαιριακό. Είμαστε ένα κόμμα με τεράστιες βάσεις. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, πονέσαμε, ματώσαμε. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Δεν μπορούμε να είμαστε σαν τα νέα κόμματα που μπήκαν στην Βουλή, όπως ο κύριος Καμμένος ο δήθεν αντιμνημονιακος, ο κύριος Θοδωράκης με το δήθεν καινούριο. Γιατί κα το Ποτάμι έχει ένα σύνολο στελεχών με αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και προτάσεις, άρα δεν μπορεί να σταθεί. Μπορούμε να πάμε μπροστά και να ξεμπερδεύουμε με αυτό το νέο που αναφέρει ο κύριος Τσίπρας ενώ ο ίδιος έχει αναφορά ουσιαστικά στο παλιό. Ο κύριος Τσίπρας εκπροσωπεί το παλιό. «Κοιμάται αγκαλιά» με το παλιό. Όλα τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα έχει πάρει αγκαλιά. Το ίδιο και τα παλιά στελέχη της κομμουνιστικής Αριστεράς. Ο Δραγασάκης, ο Φλαμπουράρης και όλοι αυτοί είναι το καινούριο; Αν εννοεί το δικό του φρέσκο πρόσωπο, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Μας ενδιαφέρουν οι φρέσκιες ιδέες. Μας ενδιαφέρει αυτό που θα εμπνεύσει πάθος για αλλαγή και ελπίδα στον κόσμο. Αλλά για να μπορέσεις να ξεμπερδεύεις με το παλιό πρέπει να διαμορφώσεις όρους συνεργασίας, συμπράξεις δημοκρατικών δυνάμεων. Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπω ότι είναι ικανός να κάνει. Αντίθετα, κάνει αποκλεισμούς. Θα πρέπει να στηρίζεται σε ρεαλιστικές προτάσεις. Και να έχει έναν συνεκτικό πολιτικό λόγο, που να δίνει ελπίδα στο μέλλον. Την Δευτέρα το πρωί πρέπει να υπάρχει, λοιπόν, ένα μοντέλο σαν αυτό που σας περιέγραψα.
Για τη πιθανότητα συμμετοχής στην κυβέρνηση
Εγώ θέλω μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα συμφωνήσει σε 10 πράγματα, που θα τα κάνουμε όλοι όσοι τα πιστεύουμε. Δηλαδή για μια τετραετία με στόχο την εκπαίδευση, την ανεργία, το κράτος, την άμυνα, τις επενδύσεις, ώστε να μην είναι κάποιος απέναντι, να μας πετροβολάει και να μην μας αφήνει να προχωρήσουμε. Ως προς εμένα, επειδή είμαι αρκετά χρόνια κοινοβουλευτικός δεν με ελκύει πια και δεν με γοητεύει μια θέση στην κυβέρνηση. Ήμουνα σε δύσκολα χρόνια και πέρασα πολύ δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ δε διεκδικεί πάλι να κυβερνήσει. Θα στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, γιατί εμείς βάλαμε πάντα πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Όμως δεν θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με βεβαιότητα από σήμερα. Θα δούμε πως θα είναι το πολιτικό σκηνικό την Δευτέρα. Αυτό το παράλληλο σύστημα που ακούγεται δεν μας ταιριάζει. Το παράλληλο το έκανε αυτή η κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη και  έχασε. Έκανε ένα παράλληλο πρόγραμμα στο 3ο Μνημόνιο. Δηλαδή, ένας αντιμνημονιακός Πρωθυπουργός υπογράφει το Μνημόνιο και ξαφνικά λέει ότι αύριο θα κάνει το παράλληλο πείραμα, όπως είπε στη Θεσσαλονίκη. Μπλεγμένα πράγματα.

Για την πιθανότητα επανάληψης μιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ
Αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στην Βουλή τι θα κάνουμε δηλαδή; Τι πρέπει να γίνει; Να πάμε πάλι σε εκλογές; Εγώ και το κόμμα μου έχουμε ξεκαθαρίσει. Ότι την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε για τη χώρα. Όπως το ΠΑΣΟΚ έκανε πάντα. Αλλά δε θα είμαστε ούτε δεκανίκι της Δεξιάς ούτε της Αριστεράς. Έχω πει και στην Πρόεδρό μας ότι εγώ δε θέλω να είμαστε ούτε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα μας πρέπει επιτέλους να δείξει την ισχυρή του θέληση να διαπραγματευτεί με όλα τα προτερήματά του, όπως είναι η γνώση και εμπειρία που έχει το ΠΑΣΟΚ. Και πάνω από όλα, το ΠΑΣΟΚ ξέρει να εφαρμόζει και να προχωράει κυβερνητικά προγράμματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Για την ψήφο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες και τους Λάκωνες, ότι ή ψήφος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ψήφος στη συνεργασία, στη συνεννόηση και στη συναίνεση. Είναι μια θετική ψήφος. Γιατί οι δυνάμεις του νέου δικομματισμού ΣΎΡΙΖΑ και ΝΔ δε θέλουν και δεν μπορούν να είναι φορείς εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Απέδειξαν ότι δεν μπορούν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κακέκτυπο του παλιού κρατικίστικου ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε, όταν διαβάσεις το Κοράνι δε σημαίνει ότι είσαι και Μωαμεθανός. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακή αντιγραφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε έναν χώρο της Αριστεράς. Δεν ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης όπου ανήκουμε εμείς. Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει δέσμια των πιο συντηρητικών και αναχρονιστικών δυνάμεων της Δεξιάς. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, τώρα να πάμε όλοι μαζί τα κόμματα του  ευρωπαϊκού, δημοκρατικού τόξου, να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα τετραετίας, που θα εφαρμόσουμε το οποίο θα είναι ένα εθνικό πρόγραμμα ανάτασης. Ζητάω την ψήφο των Λακώνων για να έχω μια θετική ψήφο για τη χώρα. Η ψήφος στην Χρυσή Αυγ θα είναι μια μαύρη, αρνητική ψήφος για τη χώρα.