ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο στην ΕΡΤ 1. Τρίτη, 27.10.2015Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στην ΕΡΤ 1. Τρίτη, 27.10.2015Σχετικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την παιδεία με ταξικούς και ιδεοληπτικούς όρους. Η δημόσια και η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συμπληρωματικές. Ενώ το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις είδε τις αντιδράσεις κάνει μικροπολιτική εις βάρος της κοινωνίας παίζοντας με τις αντοχές του Ελληνικού λαού. Ποιον ρώτησαν; Ο κ. Μοσκοβισί ήταν αντίθετος. Αν μπορούν να βρουν ισοδύναμα τώρα. Ορισμένοι άνθρωποι της μεσαίας τάξης κάνουν τεράστιες θυσίες για να δώσουν την ίδια ευκαιρία στα παιδιά τους με αυτή που δίνει ο Τσίπρας στο δικό του παιδί. Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία και η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται μόνο μέσα από την παιδεία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μορφωθούμε περισσότερο για να ανταπεξέλθουμε στα χρόνια που έρχονται. Η παιδεία είναι ένα μεγάλο όπλο όλα τα κράτη.
Αναφορικά με προσφυγικό
Η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση θα αποδειχθεί κόλαφος. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για κανέναν. Εύκολα τα παρουσίαζαν αυτοί που έλεγαν ψέματα προεκλογικά και τώρα υπέγραψαν τις συμφωνίες που δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Τώρα, με όσα λένε και πράττουν δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και υποστηρίζουν ότι θα τα επαναδιαπραγματευθούν. Αυτό που γίνεται είναι τραγικό. Η κυβέρνηση παραπαίει από αυτά που έλεγε προεκλογικά σε αυτά που υπέγραψε μετεκλογικά. Οι αντιφάσεις και η ασάφεια δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια στην χώρα. Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ενημερώνεται από τα ξένα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό; Η κυβέρνηση πήγε χωρίς προτάσεις στην Σύνοδο για το μεταναστευτικό και υποχρεώθηκε να φιλοξενεί 50 χιλιάδες πρόσφυγες σε μόνιμη βάση. Ποιες είναι οι ωφέλειες της Ελλάδας από αυτό; Εμείς δεν είχαμε καμία πρόσκληση για συζήτηση. Η κυβέρνηση πάει όλα τα θέματα πίσω.
Η Ευρώπη έχει πολλά προβλήματα, στο κοινωνικό κράτος την οικονομία, την συνοχή και την αλληλεγγύη, αιφνιδιάζεται αλλά μπορεί και τα αντιμετωπίζει διότι μπορεί να επιβάλει τις συνθήκες, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Για την πολιτική επικαιρότητα
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο πρωθυπουργός έχει μια ισχυρή εντολή, μετά από την ευρεία νίκη του με 7,5 μονάδες διαφορά. Πρέπει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες. Δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί η κατάσταση αστάθειας και αβεβαιότητας στον Ελληνικό λαό, διότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, όπως ένας παραδομένος πυγμάχος.  Με θέσεις της Ν.Δ όπως εκείνη του κ. Αρβανιτόπουλου για την παιδεία το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά βρεθήκαμε ιδεολογικά απέναντι. Η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση και συνοχή. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσδοκά να μπει στην κυβέρνηση, αλλά να κρατηθεί η χώρα όρθια σε  μια νέα  αναπτυξιακή πορεία.