ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Δημοτκικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – Παρασκευή, 23.10.2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Δημοτκικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – Παρασκευή, 23.10.2015
 


«Βρέχει φόρους, η κυβέρνηση έχει ποδοπατήσει την μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη, αυτή που ακόμη και σήμερα στέκεται στα πόδια της, βρίσκεται υπό κατάρρευση.»
«Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στην βουλή αναφερόμενος στις υποθέσεις των υπουργών του ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτός ο πολιτικός κυνισμός είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ.»

Για την επίσκεψη Ολάντ

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ τονώνει το ηθικό όλων μας και ανεβάζει την ψυχολογία μας. Αυτή η επίσκεψη έχει θετικό πρόσημο. Η Γαλλία εξακολουθεί να έχει την αίγλη της μεγάλης δύναμης και να υπερασπίζεται τα συμφέροντας της. Η Γαλλία εξάλλου, όπως και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στήριξαν την προσπάθεια της Ελλάδας για να παραμείνει στο ευρώ το καλοκαίρι. Επαναλαμβάνεται μια ατυχία όμως, και την προηγούμενη φορά που είχε επισκεφτεί ο κ. Ολάντ την Ελλάδα έκαναν απεργία τα ΜΜΕ, όπως και σήμερα.

Σχετικά με τα νέα μέτρα

Είναι σημαντική η επίσκεψη του κ. Ολάντ, αλλά ο μέσος Έλληνας  αντιμετωπίζει μια φοροκαταιγίδα. Βρέχει φόρους. Η κυβέρνηση έχει ποδοπατήσει την μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη, αυτή που ακόμη και σήμερα στέκεται στα πόδια της, βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ο υγιής οικονομικός, αναπτυξιακός και κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί, λόγων μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Ελλάδα δεν έχει στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα. Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε δύο φορές, του έδωσε την πλειοψηφία και ο ίδιος αντί να αναζητήσει συναινέσεις επέλεξε να βάλει πάνω από την χώρα το κόμμα του.

Ο πολιτικός κυνισμός ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας είπε μέσα στην βουλή αναφερόμενος στις υποθέσεις των υπουργών του ότι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτός ο πολιτικός κυνισμός είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ.
Το ίδιο κυνική ήταν η δήλωση του κ. Φίλη για τα φραγκοδίφραγκα από το ΦΠΑ  στην εκπαίδευση, ενώ οι δηλώσεις Κατρούγκαλου και Σεβαστάκη επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε σύγχυση και σε αδιέξοδο. Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επικρατεί ερασιτεχνισμός, κυνισμός, χωρίς κανένα πρόγραμμα και έλλειψη στοιχειώδους αυτογνωσίας. Είναι παραδομένοι στην βουλιμία της εξουσίας.
Η μεταστροφή από πολέμιους του μνημονίου σε λάτρεις των μνημονιακών μέτρων διήρκησε μόλις 17 ώρες. Το 3ο μνημόνιο είναι το πιο φορομπηχτικό από όλα τα προηγούμενα. Περιέχει 92% νέα υφεσιακά μέτρα και μόλις σε 8% προσδιορίζεται από μείωση δαπανών, ενώ δεν αναφέρει πουθενά την ανάπτυξη.

Για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό είναι μια μεγάλη βόμβα. Όμως ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος καθημερινά αυτοαναιρούνται, επικρατεί αμφιθυμία. Αυτό οφείλεται στον πολιτικό εγωισμό και την αλαζονεία, διότι νομίζουν ότι θα βρίσκονται μια ζωή στην εξουσία. Η πολιτική εξουσία είναι πρόσκαιρη, όπως μια ίωση. Όλα περνάνε και φεύγουν, η πολιτική είναι δυναμική, όχι στατική. Η κυβέρνηση πρέπει να σέβεται την αντιπολίτευση, την αντίθετη γνώμη, να την ακούει. Η αμφιθυμία του κ. Κατρούγκαλου και η απειρία των στελεχών της κυβέρνησης δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό σε καινοτόμες και εκσυγχρονιστικές  προτάσεις που θα αλλάξουν την χώρα και θα την πάνε μπροστά. Η χώρα αυτή μπορεί να φτιάξει κράτος, να βάλουμε τα θεμέλια ενός οργανωμένου και δίκαιου κράτους, δηλαδή την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δεν γίνεται να καλεί ο πολίτης τον πολιτικό για να κάνει την δουλειά του, εξαιτίας των φοβερών εμποδίων που βάζει η γραφειοκρατία.