ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιστολή βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ασφαλιστικό

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιστολή βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ασφαλιστικό - Τετάρτη, 21.10.2015


Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν με επιστολής τους οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που είναι μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να ενημερωθεί η Εθνική αντιπροσωπεία για την επίσημη Κυβερνητική πρόταση, σχετικά με την επικείμενη «μεταρρύθμιση» του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Οι αντικρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις των Κυβερνητικών στελεχών σε συνδυασμό με το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» δημιουργούν εύλογη ανησυχία και προοιωνίζουν τη πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και τη βαλκανοποίηση των συντάξεων.
Για τους λόγους αυτούς οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Λεωνίδας Γρηγοράκος εκφράζουν την ελπίδα ότι και οι άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες του συνταγματικού τόξου της Βουλής θα καταθέσουν παρόμοιο αίτημα. 


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παρακάτω


 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2015

Προς: τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Νίκο Μανιό

Θέμα: «Σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ασφαλιστικό»

Κύριε Πρόεδρε,

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση το Πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό. Το πόρισμα ουτε λίγο ουτε πολύ καταλήγει στην κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, με βαλκανοποίηση των συντάξεων και πλήρη κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης!
Ταυτόχρονα, όμως τις τελευταίες ημέρες βαλλόμαστε από αντικρουόμενες δηλώσεις και αλληλοδιαψεύσεις μελών της κυβέρνησης. Διαρροές του Μαξίμου φέρουν τον Πρωθυπουργό να έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το πόρισμα της Επιτροπής που ο Υπουργός του διόρισε, ενώ ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος σε διαδοχικές εμφανίσεις του πότε υπερασπίζεται και πότε τηρεί αποστάσεις από διαφορετικά κάθε φορά σημεία της πρότασης. Με τη σειρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός εξαγγέλλει νέες εισφορές σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες τις οποίες έπειτα διαψεύδει επισήμως το Υπουργείο, ενώ ο Υπουργός αργότερα αποκαλεί τις εξαγγελίες του υφυπουργού του “ωραίες ιδέες”. Η φαιδρότητα της εικόνας δεν συνάδει με την κρισιμότητα των περιστάσεων ούτε με την σημασία του ζητήματος.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία σχετική επίσημη κυβερνητική πρόταση.
Έτσι, ούτε οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ποια μπορεί να είναι η επόμενη περικοπή των συντάξεων τους, ούτε οι ασφαλισμένοι, το ασφαλιστικό τους μέλλον.
Απομένει ένας μόλις μήνας από τη λήψη οριστικών αποφάσεων και η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για εθνικό διάλογο και συνεννόηση.
Για τους λόγους αυτούς κ. Πρόεδρε σας ζητούμε, να αναλάβετε πρωτοβουλία για τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με μόνο αντικείμενο την ενημέρωση των μελών της, και δι’ αυτής του ελληνικού λαού, για το ασφαλιστικό ζήτημα από τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο.


Οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ανδρέας Λοβέρδος

Λεωνίδας Γρηγοράκος