ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Flash 96 fm και τον δημοσιογράφο Δ. Στάμου – Τετάρτη, 21.10.2015
Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Flash 96 fm και τον δημοσιογράφο Δ. Στάμου – Τετάρτη, 21.10.2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash και εύχομαι σύντομα να αναζωογονηθεί ξανά γρήγορα.

Αναφορικά με την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας των ΑΜΕΑ στο Σύνταγμα

Από το γραφείο μου στο Σύνταγμα παρακολουθώ την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Εμείς είχαμε χειριστεί αυτά τα ευαίσθητα θέματα και εγώ προσωπικά από την θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Υγείας, δεν είχαμε περικόψει κοινωνικά επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δεν είναι σωστό πολιτικές δυνάμεις να προσπαθούν να μονοπωλούν τις κοινωνικές ευαισθησίες και να εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική

Αυτή η κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις, αλλοπρόσαλλη. Άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία με πολιορκητικό κριό το mail Χαρδούβελη, στο οποίο δεν προβλεπόταν κανένα από αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα. Η κυβέρνηση διέπεται από ερασιτεχνισμό,  ενώ το κυβερνητικό σχήμα είναι ετερόκλητο. Κάθε μέρα γίνεται κάτι και μετά από λίγο αναιρείται.
Εμείς προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, περικοπές των κοινωνικών παροχών και των συντάξεων, και αύξηση του φόρου στους αγρότες.  Ο Τσίπρας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει ιστορική αλλαγή στο πολιτικό τοπίο με συναίνεση  και συνευθύνη.

Για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και την στάση του κ. Τσίπρα

Εμείς πληρώσαμε το μάρμαρο διότι δεν είπαμε ψέματα. Εμείς είπαμε την αλήθεια, την δική μας αλήθεια. Το πρόγραμμα μας δεν είχε φορομπηχτικά μέτρα, αλλά αναπτυξιακά. Ασχέτως αν λοιδορήθηκε και αυτό είχαμε  πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη 0,8%  το 2014. Η διαπραγμάτευση απέτυχε, ενώ οι επιλογές του κ. Τσίπρα όπως ο κ. Βαρουφάκης και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ήταν παντελώς αποτυχημένες και ήμουν ο πρώτος που το είχα επισημάνει. Το 3ο Μνημόνιο φέρει την υπογραφή Τσίπρα. Ενώ αυτό που ισχυρίζεται πλέον ο κ. Τσίπρας, ότι τα ίδια κάνατε και εσείς είναι η ντροπή της του πολιτικού συστήματος, διότι δεν νοείται συμψηφισμός στην πολιτική. Σε 17 ώρες έγινε λάτρης του μνημονίου από αντιμνημονιακός, τόσο διήρκησε η μεταστροφή του. Μόλις κατέλαβαν την κυβέρνηση το παίζουν πιο μνημονιακοί από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή είπαν ψέματα.
Εγώ προσωπικά από τον Αύγουστο είχα διαφοροποιήσει την θέση μου στα 5 σημεία που λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και είχα γίνει κακός τότε σε ορισμένους. Μέτρα για συντάξεις, αγροτικά, μισθούς, παιδεία και επιδόματα είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσω.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Φυσικά και πρέπει  να ρυθμιστεί η κατάσταση με τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, αλλά δεν είναι δυνατόν ένας υπερυπουργός να γίνεται ο δυνάστης  και ο κριτής των πάντων και να παίζει προσωπικά παιχνίδια. Πρέπει να δώσουμε βάση στην κοινή γνώμη, το ΕΣΡ, την Βουλή, χωρίς όμως να εξουθενώσουμε τους επιχειρηματίες. Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν κάποιοι στο παρελθόν. Τέλος οι μαιμουδιές που έκαναν στο παρελθόν υπουργοί επειδή νόμιζαν ότι θα κυβερνούν μια ζωή, όπως ο νόμος Παυλόπουλου.


Για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της κεντροαριστεράς

Αυτός ο πολύπαθος χώρος της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναζωογονηθεί. Μας παρακολουθεί κόσμος εκσυγχρονιστικός και προοδευτικός και περιμένει από εμάς να αλλάξουμε το κόμμα και να το κάνουμε πιο ελκυστικό. Αφού κάνουμε την αυτοκριτική μας πρέπει να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες και πρόσωπα. Πρέπει να πούμε κάτι διαφορετικό από το τετμημένο των προηγούμενων 40 χρόνων, πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, υπάρχουν πολιτικά απολιθώματα πάνω σε άρματα χωρίς άλογα, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου από μέσα. Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό. Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και πρέπει να δώσουμε βάση στις νέες ιδέες και τα νέα πρόσωπα που είναι πραγματικά προοδευτικά. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο για να αναπνεύσουν οι άνθρωποι  του δημοκρατικού σοσιαλισμού.