ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο ρ/σ Flash 96,0. Κυριακή, 25.10.2015Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο ρ/σ Flash 96,0. Κυριακή, 25.10.2015Σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα
Ελπίζω το νέο εγχείρημα του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού Flash να στεφθεί με επιτυχία.
Οι δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης είναι προκλητικές. Ο κ. Φίλης είπε ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι πενταροδεκάρες, ενώ ο κ. Σεβαστάκης είπε κάτι ακόμα πιο προκλητικό, ότι οι ψηφοφόροι μας δεν πλήττονται από αυτό το μέτρο. Στην ουσία αποδέχονται ότι είναι κυβέρνηση ενός μέρους των Ελλήνων και όχι όλων.
Εκτός των άλλων, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις υποθέσεις των πόθεν έσχες των υπουργών του είπε στην βουλή «κι εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτό είναι ότι πιο απογοητευτικό έχω ακούσει στην πολιτική. Για τα ουσιαστικά προβλήματα όπως είναι το ασφαλιστικό, η οικονομία και η παιδεία δεν βλέπουμε τίποτα.
Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησης
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε την χώρα και την κρατήσαμε στο ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη της εφαρμογής των μέτρων, όπως είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Την διαπραγμάτευση την έκανε μόνος του και το αποτέλεσμα της αποτυχίας της ήταν τα capital controls. Από το 2010 κι εμείς ήμασταν σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με πολύ χειρότερους όρους, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο και να κλείσουμε τις τράπεζες. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία μετά το καλοκαίρι να φτιάξει την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως εμείς του είχαμε προτείνει. Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να αλλάξει το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας και αποφάσισε να πορευτεί με τα παλαιοκομματικά και ιδεοληπτικά στελέχη. Πλέον το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το  πολιτικό φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο θέση του ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση. Εμείς επί πέντε χρόνια δεν ακούσαμε μια πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνεχώς μας έβαζαν τρικλοποδιές, αντίθετα εγώ θέλω να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Για να πετύχει όμως, πρέπει να πει αλήθεια. Η αλήθεια λέγεται στις πράξεις και όχι στα λόγια. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, δεν ζήτησε ποτέ συναινέσεις και δεν σκοπεύει να το κάνει.
Για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ
Αυτή η κυβέρνηση διέπεται από αντιφάσεις, ασάφειες και αμφισημίες. Τα ίδια έκανε και χθες με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Πρόχειρη δουλειά, που αν πέρναγε όπως είχε σχεδιαστεί δεν θα λειτουργούσε. Η κυβέρνηση πρέπει διαβουλεύεται με την αντιπολίτευση και την κοινωνία. Ο κ. Παππάς μας έφερε ένα νομοσχέδιο και μας είπε ψηφίστε το. Εμείς κάναμε προτάσεις αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Με τις προτάσεις μας ενισχύαμε τον έλεγχο και την εποπτεία των ΜΜΕ. Δεν γίνεται ο εκάστοτε υπουργός να γίνεται ο δυνάστης των ΜΜΕ και ο γενικός αρχηγός των καναλιών. Έχουν την αντίληψη ότι θα βρίσκονται μια ζωή στην εξουσία, θα νέμονται τα προνόμια και θα οικοδομήσουν την πολιτική κυριαρχία τους μέσα από τα ΜΜΕ. Είναι απαράδεκτο ο υπουργός να διαμορφώνει τα δεδομένα, να δημιουργεί σχέσεις και να λειτουργεί προς όφελος συγκεκριμένων μιντιαρχών. Εμείς θέλουμε διαφάνεια, καμία χειραγώγηση και προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Ο κ. Παππάς επέλεξε να είναι πάλι μόνος του, υποστηρίζοντας την ενός ανδρός αρχή.

Σχετικά με εξελίξεις στην κεντροαριστερά
Η συρρίκνωση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι πραγματικό γεγονός. Δεν είναι συγκυριακό ή στιγμιαίο. Αυτό τεκμαίρεται από τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κύκλος του του μεγάλου και πολυδύναμου ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά κλείνει, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ο χώρος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, πρέπει να σεβαστούμε την προσφορά του στην χώρα και να πάρουμε πρωτοβουλίες που να υπερβαίνουν το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το εγχείρημα της οποίας αποδείχτηκε πετυχημένο. Πρέπει να δώσουμε πολιτικό βάθος, ένα νέο αφήγημα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποδειχτεί το πρόπλασμα για κάτι νέο. Χρειάζεται να εφεύρουμε μια νέα φυσιογνωμία. Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να είναι ο αντιπρόεδρος της Φώφης Γεννηματά. Συμφωνώ στο ότι πρέπει να βρούμε ένα άλλο μοντέλο, μια νέα ταυτότητα. Πρέπει να απευθυνθούμε στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού που βρίσκονται εκτός των τειχών, στην νέα περίοδο που εισέρχεται η χώρα είναι αδήριτη ανάγκη η ανασύνταξη της κεντροαριστεράς. Το άρμα μας χρειάζεται καλούς και συνεπείς αναβάτες, με νέους συνεπιβάτες, διότι το πολιτικό σύστημα είναι γερασμένο.