ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Kontra και τον δημοσιογράφο Α. Λιάτσο. Δευτέρα, 26.10.2015Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Kontra και τον δημοσιογράφο Α. Λιάτσο. Δευτέρα, 26.10.2015

Σχετικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Ο τρόπος με τον οποίο θέτει το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι βαθιά ταξικός και ιδεοληπτικός. Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποιο σχολείο θα στείλει τα παιδιά και αυτό δεν μπορεί να το περιορίσει η κυβέρνηση. Η παιδεία είναι αγαθό και δεν πρέπει να στερούμε από τον Ελληνικό λαό την δυνατότητα της κατάκτησης της γνώσης. Δικαίωμα στην γνώση έχουν και οι φτωχοί και οι πλούσιοι.  Δεν νομίζω ότι στα ΙΕΚ πάνε πλούσια παιδιά, ή στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Το κράτος δυστυχώς δεν παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στην παιδεία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών. Για αυτό το λόγο χρειάζεται η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της εκπαίδευσης. Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση μόνο κακό θα δημιουργήσει και κανένα καλό. Τον τελευταίο καιρό ο κ. Φίλης παίζει τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη, διότι είναι συνέχεια στα κανάλια.
Αναφορικά με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων
Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ψηφίσαμε τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ψηφίσαμε για να κρατήσουμε την χώρα όρθια μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Η Ελλάδα ήταν έτοιμή να φύγει από τα μνημόνια τον Ιανουάριο, αλλά ο κ. Τσίπρας με την δική του διαπραγμάτευση και την δική του κωλοτούμπα μετά από 17 ώρες έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο. Ένα δήθεν αντιμνημονιακό κόμμα έφερε το πιο επαχθές μνημόνιο. Οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον κόσμο και υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού με τα ψέματα.
Σχετικά με την άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Τρείς πρώην γενικοί γραμματείς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό ώστε ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία. Ο νόμος «Κατσέλη» είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία, αλλά ανικανότητα της κυβέρνησης οδηγεί σε άρση της προστασίας. Ποτέ δεν είχε κινδυνεύσει η πρώτη κατοικία και πλέον βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.