ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου. Πέμπτη 22.10.2015


 Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και  Δ. Οικονόμου. Πέμπτη 22.10.2015

«Η σημερινή καταιγίδα είναι αντίστοιχη με την φοροκαταιγίδα που έρχεται στην Ελληνική οικονομία

 «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι σαν την ιστορία του Χότζα. Σε λίγο θα μας πουν ότι τους χρωστάμε κι όλας»

Η μνημονιακή μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού

Με εντυπωσιάζει ο πολιτικός κυνισμός τους ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μάλλον όταν προέρχεται από νέους ανθρώπους. Ιδιαίτερη αίσθηση μου προκαλεί ο κ. Τσίπρας ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναφορικά με τις υποθέσεις των υπουργών του, είπε «κι εσείς τα ίδια κάνατε». Αυτό είναι ότι πιο πολιτικά ανήθικο υπάρχει στον τόπο. 

 Τα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται υπό σύγχυση
 
Αυτά που είπε ο κ. Φίλης σχετικά με τις πενταροδεκάρες από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι αχαρακτήριστα. Η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι βαθιά ιδεοληπτική. Την ίδια ώρα ο κ. Σεβαστάκης υποστηρίζει ότι αυτή την πολιτική επιθυμεί «το κοινό μας». Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι είμαστε κυβέρνηση όλου του λαού, δεν έκανε ψευδό-ταξικούς διαχωρισμούς.
Από την άλλη βλέπουμε τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Πετρόπουλο, άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος, ότι λέει ο πρώτος το αναιρεί ο δεύτερος και το αντίθετο.
Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ζητά ισοδύναμα από την αντιπολίτευση. Το θέμα των ισοδυνάμων είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ξεχνάνε μάλλον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση έλεγε συνεχώς όχι. Υπέγραψαν το πιο σκληρό και υφεσιακό μνημόνιο και τώρα ψάχνουν για ισοδύναμα. Αυτό το μνημόνιο είναι το φορομπηχτικό και αντι – αναπτυξιακό. 

Ο νέο-κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από πολιτικό κυνισμό, επίσης νομίζει ότι ο κόσμος είναι λωτοφάγος και ξεχνά. Στις τελευταίες εκλογές 320 χιλιάδες πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα συνεχίσει έτσι δεν θα υπάρχει σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός λέει συνεχώς ψέματα. Είναι λαοπλάνος, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και από χθες έρχονται τα ραβασάκια σε 6,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ μόλις τον Σεπτέμβριο εκτινάχθηκαν κατά 1,5 δις. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα και έχουν φτάσει τα 8 δις στο σύνολο τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με τα ψέματα και τις υποσχέσεις να πάρει την εξουσία. Πλέον έχει κάνει την μνημονιακή μεταστροφή, είναι προσκολλημένος στις κυβερνητικές  καρέκλες και αντί να κάνει την αυτοκριτική του, να βρει μέτρα που θα απαλύνουν τον κοινωνικό ιστό, δεν έχει πράξει τίποτα. Στην πολιτική δεν ισχύει το πώς το λες, αλλά πώς το κάνεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιτρέψει στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να βρει τις ισορροπίες του, πρέπει άμεσα να προσχωρήσει σε ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και σε ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Με αυτό το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.