ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. Δευτέρα, 09.11.2015
 Ομιλία Λεωνίδα Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αλλαγή του κανονισμού της βουλής. Δευτέρα, 09.11.2015Ολόκληρη η ομιλία

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έγινε μία ουσιαστική συζήτηση στο γραφείο του Προέδρου για τον Κανονισμό της Βουλής.
Σήμερα, κύριε Πρόεδρε, μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω θέση και για άλλα θέματα, μιας και υπάρχουν πέντε λεπτά και έχει γίνει εκτενής, πραγματικά, συζήτηση για την τροποποίηση του Κανονισμού.
Εγώ έχω συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχω καταθέσει και θα σας ξανακαταθέσω πάλι.
Ως προς το θέμα του χρόνου ομιλίας των Βουλευτών, είναι καιρός να κάνουμε μια νέα αρχή. Η Κυβέρνηση,  αλλά και οι Βουλευτές να έχουν συγκεκριμένο χρόνο ομιλίας. 

Επίσης, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με την αναβάθμιση διάφορων Επιτροπών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Επιπλέον, κύριε Πρόεδρε, θα πρέπει οπωσδήποτε να θεσμοθετήσουμε μία ειδική ημερήσια διάταξη μία φορά την εβδομάδα για όσες ερωτήσεις δεν απαντώνται από Υπουργούς, να υπάρχει δηλαδή μία ειδική ημερήσια διάταξη για αναπάντητες ερωτήσεις από τους Υπουργούς.  Υπήρχε πάντα αυτό το αίτημα, ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσετε εσείς, αφού δεν το κάναμε εμείς. 

Βέβαια, μία άλλη πρότασή μου είναι να μη μένει κενή καμία θέση Αντιπροέδρου στη Βουλή, διότι τα κόμματα είναι πολλά και ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος. Άρα, λοιπόν, η πρότασή μου όσον αφορά τη θέση του Αντιπροέδρου είναι ότι θα έπρεπε να καταλαμβάνεται από το επόμενο κόμμα, εφόσον δεν εκλεγεί από κάποιο άλλο κόμμα.

Όμως, σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η μέρα κατά του φασισμού. Και επειδή βρισκόμαστε εδώ να συζητήσουμε, κύριε Πρόεδρε, είναι ευκαιρία, γιατί πιστεύω ότι η Βουλή, το Σύνταγμα της χώρας και ο Κανονισμός της Βουλής είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του δημοκρατικού πολιτεύματος και, ξέρετε, τα αγκάθια του κακού καιροφυλακτούν.
Θα πάρω θέση για το θέμα του συναδέλφου μας του κ. Κουμουτσάκου. Θα πάρω θέση για το θέμα αυτό, γιατί ό,τι είδα αυτές τις μέρες στα κανάλια είναι ντροπή για όλους εμάς. Πριν από δύο μέρες, ένας έγκριτος δημοσιογράφος –μπορείτε να το δείτε και να το μάθετε- πήρε θέση για το αν ήταν ίδιο το αδίκημα του Κουμουτσάκου με του Παπακωνσταντίνου.
Αρχίζουμε με συμψηφισμούς, κύριε Πρόεδρε. Βάζουμε τη Δημοκρατία σε δίνη. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο!

Πρόταση δική μου: Όποιος τολμάει και ακουμπάει Βουλευτή, οποιονδήποτε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οποιοσδήποτε τον ακουμπάει, για οτιδήποτε, το παράπτωμά του να είναι «ιδιώνυμο», να μην μπορεί να κρύβεται και να έχουμε όλα αυτά που λέμε «ψάχνουμε να τον βρούμε» και κάποιοι, βέβαια, να έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό.
Εγώ λυπήθηκα πάρα πολύ γι’ αυτόν τον άξιο και αξιοπρεπή άνθρωπο, τον κ. Κουμουτσάκο, διότι είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα- να του φέρεται ο οποιοσδήποτε με αυτόν τον τρόπο και ο κύριος αυτός πιθανόν να έλθει και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να γίνει και Βουλευτής.
Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει προάσπιση της Δημοκρατίας μέσα από εμάς. Είναι λάθος να δίνουμε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να τα βάζει με το πολιτικό σύστημα, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Έστω και τώρα, μετά από πέντε χρόνια πρέπει να προασπίσουμε τουλάχιστον το πολιτικό σύστημα από την απαξία, όχι μόνο αυτών οι οποίοι δέρνουν, αλλά αυτοί οι οποίοι κάθε μέρα τρέχουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Κύριε Πρόεδρε, σας είπα προχθές στη Βουλή, μέσα στη σύσκεψη, ότι αυτοί οι κύριοι δεν καταθέτουν ποτέ πόθεν έσχες, ενώ εμείς το καταθέτουμε.
Θα πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να ισχύουν οι νόμοι. Όλοι, λοιπόν, αυτοί οι οποίοι βγαίνουν και κατηγορούν το πολιτικό σύστημα από τα μικρόφωνα που έχουν και διαθέτουν ας είναι έντιμοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα το οποίο το κατηγορούν.
Ας έρθουν, λοιπόν, να ελεγχθούν κι αυτοί όπως ελέγχονται οι Έλληνες Βουλευτές. Όμως, τους δίνουν βορά κάθε φορά, όχι μόνο στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, αλλά και οπουδήποτε εμφανιστούν Βουλευτές, λόγω του ότι κι εμείς τα τελευταία χρόνια δεν πήραμε μέτρα για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Νομίζω ότι είμαι σαφής σ’ αυτό. Έτσι πιστεύω ότι σήμερα είναι μια μέρα που πρέπει να αυτοπροστατευτούμε, διότι αυτή τη στιγμή είμαστε πραγματικά έρμαια των κακών διαθέσεων και των πολιτικών διαθέσεων κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε πάτο ούτε κορυφή.
Σήμερα είναι η μέρα εναντίον του φασισμού. Ας το σκεφτούμε αυτό.
Ευχαριστώ.