ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τα 10 ψέματα του Υπουργού Υγείας
Σχόλια του Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις αναλήθειες που είπε ο Ανδρέας Ξάνθος, Υπουργός Υγείας στην συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 01.11.2015 στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.


Τα 10 ψέματα του Υπουργού Υγείας
Είπε: Οι πολίτες πολλές φορές πέφτουν θύμα εκμετάλλευσης μέσα στο σύστημα υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρόθεση να το αλλάξει.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου έφερε πίσω τους φακελάκιδες γιατρούς.
Είπε: Υπάρχει διαρκής κίνδυνος να έχουμε black out στο σύστημα.
Η αλήθεια: Οι υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν άδειες άνευ αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ για να εργαστούν στο εξωτερικό, ενώ η προηγούμενη ηγεσία δεν είχε επιτρέψει σε κανένα ιατρό να φύγει.
Είπε: Στις 31.12.2015 αποχωρούν μόλις 1000 ιατροί και θα προσπαθήσουμε να τους αντικαταστήσουμε.
Η αλήθεια: Πέρυσι με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε το όριο υποχρεωτικής συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Αν δεν είχε γίνει σήμερα τα μισά νοσοκομεία θα είχαν κλείσει.
Είπε: Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα και την περίθαλψη.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δηλαδή έκανε οριζόντιες περικοπές, ενώ αύξησε το ΦΠΑ ακόμη και στις χημειοθεραπείες.
Είπε: Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη 985 θέσεων μόνιμου προσωπικού από το ΑΣΕΠ.
Η αλήθεια: Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΑΣΕΠ είχε δεσμεύσει πόρους και είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για 4,500 θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να απορροφήσει μόλις το 25% αυτών των θέσεων.
Είπε: Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις πράξεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και προχωράμε σε προκήρυξη 2,440 θέσεων για το 2016.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να χάσει μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία που τα προηγούμενα Υπουργικά Συμβούλια σε συνεργασία με το ΓΛΚ είχαν δεσμεύσει τα χρήματα.
Είπε: Θα προκηρύξουμε 550 θέσεις για επικουρικούς ιατρούς μέχρι το τέλος του 2015
Η αλήθεια: Το 2014 προσελήφθησαν 800 επικουρικοί ιατροί. Ας εξηγήσουν γιατί φέτος θα προσληφθούν οι μισοί επικουρικοί. Τι έκαναν τα ιδία έσοδα των νοσοκομείων από τα οποία πληρώνονται οι επικουρικοί ιατροί;
Είπε: Το πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς φαρμάκου ήταν δεδομένο.
Η αλήθεια: Η επιλογή της κυβέρνησης για ίδρυση των φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς και η δυνατότητα συσσώρευσης ακόμη και 10 αδειών φαρμακείου σε έναν επιχειρηματία είναι επιλογή ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είχε πει σθεναρά όχι σε αυτά τα μέτρα.
Είπε: Φροντίζουμε ο ΕΟΠΠΥ να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στους παρόχους.
Η αλήθεια: Τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων έχουν υπερδιπλασιαστεί (2,8 δις) από τον Ιανουάριο του 2015. Επίσης, τα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Υγείας είναι περίπου το 50% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Είπε: Είχαμε την ελπίδα ότι θα κάνουμε μόνιμες προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2015 αλλά δεν τα καταφέραμε.
Η αλήθεια: Δυστυχώς για την χώρα αυτή την φορά ο Υπουργός είπε την αλήθεια. Ομολόγησε την ανεπάρκεια του.