ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Παρασκευή, 06.11.2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Παρασκευή, 06.11.2015

Σχετικά με τα επεισόδια στην βουλή

Τα χθεσινά επεισόδια έξω από την βουλή δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά. Δημιουργήθηκαν κάτω από μια συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία το καλοκαίρι του 2011. Αυτοί που ήταν έξω από την βουλή, σήμερα είναι μέσα. Τα πράγματα στην ζωή είναι θέμα συμβολισμών. Κάποιοι παρακαλούσαν να μπουν μέσα στην βουλή, διότι  νόμιζαν ότι αν μπουν μέσα δεν θα υπάρχουν «οι έξω». Οι έξω είναι δημιούργημα δικό τους, αυτή είναι η τιμωρία τους. Αυτές τις καταστάσεις τις δημιούργησαν για προσωπικό όφελος, καθύβριζαν το πολιτικό σύστημα, μας κατηγορούσαν συλλήβδην, μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες και κλέφτες. Το 2009 οι ΑΝΕΛ  και η  ΧΑ δεν υπήρχαν στην βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυτά τα ποσοστά.  Να σας θυμίσω ότι όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν πολλά κοινά, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν τα προστατευόμενα παιδιά της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Σήμερα οι δημιουργοί των αγανακτισμένων απολαμβάνουν τα επιχείρια τους.

Για την κυβερνητική πολιτική

Η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί. Εμάς μας ενδιαφέρει η χώρα. Η χώρα χρειάζεται μια στιβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο έτσι δεν θα δίνονται επιχειρήματα  στους δήθεν  αγανακτισμένους. Η κυβέρνηση δεν κυβερνά και αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις. Αυτό έγινε και με τις δηλώσεις Φίλη. Έφτιαξαν μια πολιτική ατζέντα, πίστεψαν ότι θα κερδίσουν, αλλά τους βγήκε απέναντι τελικά. Την ίδια μικροπολιτική ασκεί και ο κ. Καμμένος. Στην ουσία ο κ. Τσίπρας ηγείται σε μια κυβέρνηση που δεν έχει συνεκτικό πολιτικό ιστό, ούτε διαθέτει πολιτικό πρόγραμμα. Ποια είναι η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων, «να καεί, να καεί, ….. η βουλή». Διότι αυτό είναι ήταν το σύνθημα τους. Η κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και ο εναγκαλισμός του κράτους από  το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους να παρέμβουν ακόμη και στην διαχείριση της πληροφόρησης. Η κυβέρνηση πολιτεύεται εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, στην ουσία είναι μια χαοτική κατάσταση.
Αναφορικά με τις  τηλεοπτικές άδειες

Έπρεπε να ξεκαθαριστεί το τοπίο, διότι δεν υπήρχε σαφές πλαίσιο λειτουργίας. Πρέπει όμως όλοι να συμβάλλουμε στην δημιουργία κάτι διαφορετικού που να το στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Αν ο αρμόδιος υπουργός επικρατείας επιθυμεί να γίνει καναλάρχης και να κανονίζει το παιχνίδι των αδειών, εμείς δεν θα συναινέσουμε σε αυτό. Έτυχε να βρεθώ σε μια εκπομπή με καλεσμένο τον πατέρα του υπουργού ο οποίος μου είπε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Δεν ήξερα ότι υπάρχει κομματική ιδιότητα «πατέρας υπουργού». Αυτό είναι το νέο ήθος της πολιτικής.

Για το μέλλον της χώρας

Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Μια διαφορετική Ελληνική οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ενδιαφέρεται και να νοιάζεται για τους πολίτες, να γίνει κάτι το διαφορετικό για να βγούμε από την κρίση. Νέα πολιτική για την υγεία και την παιδεία. Ένα νέο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν βλέπω. Αυτό που βλέπω είναι μια παρείστικη αντιμετώπιση της καθημερινότητας, γιατί αυτό που τους απασχολεί είναι πως θα ελέγξουνε το κράτος.

Σχετικά με το προσφυγικό

Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα, δεν είναι Ελληνικό ούτε Ευρωπαϊκό. Υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής, την οποία την είχε υποβαθμίσει η κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται τώρα πια. Η Ευρώπη έδειξε αδυναμία να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν είναι αρκετή. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις "απαράμιλλες επιδόσεις" της πρώην υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία είπε ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται. Υπάρχει μια φιλότιμη προσπάθεια από τον κ. Μουζάλα, άλλα δεν υπάρχει συγκροτημένος πολιτικός σχεδιασμός. Η κυβέρνηση τελεί υπό σύγχυση, παράλληλα με τις ιδεοληψίες και την απουσία συμμαχιών την καθιστά ένα αδύναμο κρίκο.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας αργός γραφειοκρατικός μηχανισμός. Σε πολλούς αρέσει το Ευρωπαϊκό όραμα, αλλά τους αρέσει μόνο στα λόγια. Η πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπει ο κ. Γιούνγκερ. Η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της αναζωογόνησης, της μεταρρύθμισης και της κουλτούρας  είναι πολύ διαφορετική από την σημερινή. Ελπίζω ότι θα το καταλάβουν σύντομα οι ηγέτες της πριν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση.