ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015

   Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.

ΘΕΜΑ: «Εξειδίκευση συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών ρυθμίσεων καθεστώτος Βαρέων και Ανθυγιεινών Εργασιών για το νοσηλευτικό προσωπικό».

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του νόμου 3863/2010 και όπως αυτό αναφέρεται στο ΦΕΚ 2775/02-12-2011 για τις «Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες», το νοσηλευτικό προσωπικό εντάσσεται στη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), επανειλημμένα έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, τονίζοντας το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος του κλάδου τους, που έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος της κρίσης τόσο με τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας όσο και μισθολογικά.
Με δεδομένη, επίσης και τη δέσμευση της κυβέρνησης, πως όσοι εργάζονται σε καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών, θα συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος της ηλικίας τους.
Ερωτώνται οι Υπουργοί:
  1. ‘Έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη που θα εξειδικεύει και θα διευρύνει τις ευεργετικές διατάξεις συνταξιοδότησης, κάνοντας ρητή αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό;
  2.  Αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα κατάθεσής της;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος