ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας, σχετικά με την ολοκλήρωση κατασκευής αγροτικού δρόμου Γεωργίτσι – Πελλάνα μέσω Μανίνου νομού Λακωνίας»

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ


Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η & Α.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό: Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου


ΘΕΜΑ: « Ολοκλήρωση κατασκευής αγροτικού δρόμου Γεωργίτσι – Πελλάνα μέσω Μανίνου νομού Λακωνίας»


Ο αγροτικός δρόμος Γεωργίτσι-Πελλάνα μέσω περιοχής Μανίνου είχε επιδοτηθεί το 2003 από το ΥΠΕΧΩΔΕ για έργα διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης. Τελικά, το αρχικό ποσό κάλυψε το κόστος κατασκευής ενός σημαντικού τμήματος του έργου αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωσή του. Ακολούθησαν αιτήματα του Δήμου Σπάρτης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – επειδή ο δρόμος χαρακτηρίζεται ως αγροτικός- για την ολοκλήρωση του έργου. Για το σκοπό αυτό καταρτίστηκε σχετική τεχνική μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κόστος κατασκευής του υπολειπόμενου δρόμου, που διευκολύνει όλους τους "Βόρειους Δήμους" του νομού Λακωνίας, ειδικά το χειμώνα που αποκλείονται λόγω υψομέτρου και κακών καιρικών συνθηκών, ανέρχεται στις 242.000 ευρώ. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνης, κατά δήλωση του, έχει υπογράψει το 2014 την έγκριση του σχετικού κονδυλίου. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.      Υπάρχει υπογεγραμμένη η έγκριση του κονδυλίου για την κατασκευή του υπολειπόμενου κομματιού του δρόμου Γεωργίτσι – Πελλάνα μέσω Μανίνου; Αν ναι, παρακαλείσθε να καταθέσετε τη σχετική υπουργική απόφαση.


Ο Ερωτών Βουλευτής
Λεωνίδας Γρηγοράκος