ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την απαράδεκτη καθυστέρηση της διεξαγωγής του διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστών

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
 Α.Π:1535
Δευτέρα, 30.11.2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Παρασκευόπουλο

ΘΕΜΑ: “Διεξαγωγή διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών”
Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ιδρύθηκε το 1994 με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κατ’ επιταγή του άρθρου 88 παρ. 3 του Συντάγματος με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της Δικαστικής Λειτουργίας. Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών λειτουργεί ως επί το πλείστον, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με πόρους από το Ε.Σ.Π.Α που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Κατά τα προηγούμενα χρόνια διεξάγονταν κάθε χρόνο διαγωνισμός για εισαγωγή νέων δικαστών. Το πλήθος των συνταξιοδοτήσεων και η μεγάλη ανάγκη για επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης κρίνει απαραίτητη την διενέργεια διαγωνισμών σε ετήσια βάση.
Με δεδομένο ότι η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για διεξαγωγή του διαγωνισμού για το 2015 και όπως φαίνεται δεν έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να γίνει ο διαγωνισμός για το τρέχον έτος.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Για ποιόν λόγο δεν έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το 2015;

  2. Σκοπεύει να προκηρύξει διαγωνισμό εντός του έτους 2015, ώστε να μην χαθεί η εισαγωγική χρονιά του έτους 2015
  1. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων λόγω των πολύ αυξημένων απαιτήσεων και αναγκών των δικαστηρίων;

  2. Γνωρίζει ότι εάν δεν γίνει διαγωνισμός το 2015 κινδυνεύουν να χαθούν κοινοτικοί πόροι από το Ε.Σ.Π.Α.;Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Λεωνίδας Γρηγοράκος
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου