ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Flay radio και τον δημοσιογράφο Χ. Βασιλάκο. Τετάρτη, 04.11.2015Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Flay radio και τον δημοσιογράφο Χ. Βασιλάκο. Τετάρτη, 04.11.2015
https://www.youtube.com/watch?v=Ud9_W9_bxps


Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά
Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, εμβληματική φυσιογνωμία της ανανεωτικής αριστεράς είχε πει «Πάρτε μαζί σας πολύ νερό, γιατί το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία».
Στο πολιτικό προσκήνιο κυριαρχεί ο Τσίπρας, διότι οι άλλοι πολιτικοί χώροι έχουν ηττηθεί πρόσφατα και βρίσκονται σε αναστάτωση. Η ΝΔ έχασε με μεγάλη διαφορά, το ΠΟΤΑΜΙ υπέστη μεγάλη πτώση, ενώ εμείς στην Δημοκρατική Συμπαράταξη βρισκόμαστε σε αναζήτηση και αναδιοργάνωση. Ο χώρος μας είναι σαν ένα άρμα χωρίς άλογα και αναβάτες.
Εγώ έχω μια άλλη άποψη για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μετά την συμμετοχή του στις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει γίνει τοξικό. Πρέπει να απογαλακτιστεί από την κυβέρνηση, να στηρίξει ότι μεταρρυθμιστικό θα εισηγηθεί η κυβέρνηση, ενώ όποιο νομοσχέδιο είναι αντιμεταρρυθμιστικό να το καταψηφίζει και να το καταγγέλλει. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον χώρο του, που είναι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι η θέση μου. Είμαι αντιφασίστας και αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία, προσανατολισμό και πυξίδα. Δεν έχει κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη εκτός από πολύ μικρά κόμματα όπως το Die Linke. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το ΚΚΕ, κάλλιστα θα μπορούσε ο κ. Δραγασάκης να ήταν στην ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά έχασαν και δημιούργησαν το Συνασπισμό.
Είμαι απέναντι από το συνονθύλευμα που κυβερνά, διότι μας έχει λοιδορήσει, μας έχει συκοφαντήσει και μας έχει κοροϊδέψει. Εξίσου απέναντι είμαι από τον φασισμό και την ακροδεξιά. Ιδεολογικά τοποθετούμαι στην κεντροαριστερά και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης, ώστε να βρει το πραγματικό του στίγμα. Πρέπει να στοχεύουμε  στη καινοτομία, σε ένα νέο ιδεολογικό αφήγημα, κάτι νέο για την κοινωνία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να γίνει το άρμα σε αυτή την προσπάθεια χωρίς να βάζει μπροστά αρχηγούς ή αρχηγίσκους.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς
Αυτό είναι το μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποκριτικό να μιλούν για τον νόμο Κατσέλη ο Τσίπρας και η παρέα του. Το νόμο Κατσέλη τον θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πλήρωσε το μάρμαρο. Βέβαια πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση των κόκκινων δανείων, διότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται κανείς στα κόκκινα δάνεια κάποιος που έχει εισόδημα 70 χιλιάδες ευρώ. Κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνει. Όταν είμασταν κυβέρνηση δεν επιτρέψαμε να γίνει κανένας πλειστηριασμός, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα ως αντιπολίτευση.

Αναφορικά με την φορολόγηση των αγροτών
Από το καλοκαίρι είχα τονίσει ότι δεν θα ψηφίσω κανένα μέτρο που να βλάπτει τους αγρότες, ενώ είχα πει ότι δεν θα δώσω λευκή επιταγή ούτε υποταγή. Είχα έρθει σε σύγκρουση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν επισκέφτηκε η ίδια τον νομό Λακωνίας έβαλε το θέμα στην σωστή κατεύθυνση. Τώρα το ΠΑΣΟΚ λέει όχι σε νέα μέτρα στους αγρότες. Φυσικά πρέπει να φορολογηθούν οι αγρότες που έχουν πολύ υψηλό εισόδημα, όχι όμως οι μικροκαλλιεργητές της Σπαρτιάς, των Νιάτων του Αγ. Δημητρίου και των άλλων ορεινών χωριών. Οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται με αυτά που πραγματικά παράγουν, κλιμακωτά. Δεν είναι δυνατόν οι αγρότες να δίνουν τρεις χιλιάδες ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι από αυτά τα μέτρα, διότι αν περάσουν σε δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες.

Για τον χώρο της υγείας
Σήμερα είναι ημέρα κινητοποιήσεων. Δέκα μήνες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας λέει ψέματα και μπουρδολογίες. Εγώ κατάφερα με πολύ αγώνα και ιδρώτα να δημιουργήσω 4,5 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία αλλά ο κ. Κουρουπλής και ο κ. Ξανθός, πήραν τα χρήματα από τα νοσοκομεία και τα έκαναν repos για να πληρωθούν οι συντάξεις. Το ίδιο έκαναν με τις θέσεις των ιατρών που είχα δεσμεύσει για το νοσοκομείο Σπάρτης. Παντού ψέματα. Εμείς είχαμε εντάξει στους προϋπολογισμούς το κόστος μισθοδοσίας τους, συνεπώς αν μπορούν ας τους προσλάβουν τους νέους ιατρούς. Πώς να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, αφού τα έχουν στεγνώσει τελείως από χρήματα. Το πρόγραμμα για την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ κόστιζε 12 δις ευρώ, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε 1 ευρώ επιπλέον.

Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε τα πάντα στους πάντες. Είπαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και ενώ εμείς τον είχαμε σε έξι δόσεις, αυτοί τον κάνανε σε πέντε. Τι να θυμηθούμε, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ή την κατάργηση των μνημονίων. Κυβερνάνε ερασιτεχνικά. Πήραν την εξουσία λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό, και έχουν φτάσει σε σημείο ανεντιμότητας.  Αντίθετα, εμείς υποστηρίζουμε την συνετή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, χωρίς να λαϊκίζουμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεχόμενες εκλογές κόστισαν στην Ελληνική οικονομία επτά δις ευρώ. Αν είχαμε παραμείνει εμείς τον Μάρτη του 2015 θα είχαμε βγει στις αγορές. Είχαμε κουράσει όμως την κοινωνία με τα μέτρα και ο κόσμος ζητούσε αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική και την εξουσία. Δεν διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία με φειδώ και με προσοχή. Ο καθένας λέει τη δικιά του αλήθεια, αλλά η πραγματική αλήθεια είναι η πράξη. Εγώ θα ήθελα να αντέξει η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αλλάξει ο Τσίπρας το μοντέλο διακυβέρνησης. Δεν γίνεται να συγκυβερνά με τον Καμμένο που έχει αναφορές στην ακροδεξιά Λεπέν. Αυτό το συνοικέσιο είναι αμφίσημο. Έδωσαν ένα υπουργείο στον Καμμένο για να παίζει και να μην μιλάει, επομένως ο Καμμένος δεν βάζει κανένα βέτο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.