ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Mega και τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα. Τετάρτη, 11.11.2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Mega και τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα. Τετάρτη, 11.11.2015

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=39322&subid=2&pubid=35308316


Σχετικά με την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία
Δεν είναι μια πρωτοτυπία. Και στο παρελθόν έχει γίνει. Να σας θυμίσω τι είχε γίνει στους δρόμους με το ασφαλιστικό «Γιαννίτση», αλλά και με την στάση της ΓΣΕΕ που κυριαρχείτο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ  ήταν στην κυβέρνηση. Πάντως σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Σημασία έχει τι γράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι καλεί σε απεργία απέναντι στα νεοφιλελεύθερα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Για την πρώτη κατοικία και την πορεία της διαπραγμάτευσης
Ο νόμος Κατσέλη, δηλαδή ο νόμος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πέτυχε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές να προστατέψει την πρώτη κατοικία. Αυτή ήταν η κόκκινη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης καρκινοβατούν και πάλι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ο κ. Τσακαλώτος ζει σε ένα παράλληλο κόσμο, ενώ χθες είπε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα βγούμε στις αγορές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει πάλι το παιχνίδι πάνω του, να ξυπνήσει την κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια νωχελική κατάσταση. Τα πράγματα είναι δύσκολα διότι τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα.

Αναφορικά με μείζονα προβλήματα της χώρας
Δύο είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το πρώτο είναι η ανεργία και τα συνακόλουθα προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, διότι το ένα σχετίζεται με το άλλο. Το δεύτερο είναι το κράτος. Η διοικητική οργάνωση του κράτους, αλλά και ότι ακούμε τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση «Πανούση». Δεν γίνεται μια κυβέρνηση που έχει ως λάβαρο τα ανθρώπινα δικαιώματα να κατηγορείται για αυτά τέτοια παραπτώματα. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της, αλλά υπάρχει και η Βουλή των Ελλήνων που πρέπει να κινηθεί για να ξεδιαλύνει το θέμα πιο γρήγορα. Η πρόταση μου είναι να γίνει ειδική εξεταστική επιτροπή για αυτό το θέμα. Είναι πολύ σοβαρή η κατηγορία Πανούση, ότι υπάρχουν βουλευτές που συνεργάζονται με τρομοκράτες. Και έχει σημασία ποιος λέει τις κατηγορίες, διότι κατά την γνώμη μου ο Πανούσης ήταν ίσως ο καλύτερος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, επειδή διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία φλέγοντα θέματα όπως η κατάληψη της Νομικής. Πρέπει να ξεκαθαριστεί τι υπάρχει μέσα στο σώμα της Βουλής. Η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν θύλακες στην κυβέρνηση που τους αρέσει να έχουν επαφές με το «παραβατικό σύστημα». Εάν αποδειχτεί ότι ορισμένα νομοθετήματα της κυβέρνησης έγιναν σε συνεργασία με παραταβικούς, αυτό είναι πολύ σοβαρό. Εν τέλει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό με αυτά τα γεγονότα γίνεται πολύ χειρότερη, αν προστεθεί η ύφεση, ανεργία και το κακό οικονομικό κλίμα. Η κυβέρνηση εξέθρεψε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και τώρα τους καλεί να γίνει το κίνημα «Να Πληρώνω».