ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου στους ρ/σ Έναντι Θεσσαλονίκης και Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Παρασκευή, 04.12.2015Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου στους ρ/σ Έναντι Θεσσαλονίκης και Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Παρασκευή, 04.12.2015

Για την αποτυχία συναίνεσης και τις ευθύνες Τσίπρα
Τα πράγματα πήγαν από την αρχή στραβά. Ο κύριος Τσίπρας στο θέμα της συναίνεσης θέλει «το καρβέλι άκοπο και τον σκύλο χορτάτο». Για να χρησιμοποιήσω και εγώ δικές του «παρόλες», όπως οι παροιμίες από τον Αραβικό κόσμο, ότι το «καραβάνι προχωράει και τα σκυλιά ουρλιάζουν». Ποια είναι τα σκυλιά; Εμείς είμαστε ένα διακριτικό κίνημα. Βάλαμε πλάτη για να σωθεί αυτή η χώρα, όταν ο κύριος Τσίπρας απουσίαζε. Όπως θα βάλουμε και τώρα αν χρειαστεί. Στηρίξαμε τη χώρα το καλοκαίρι, όταν ο κύριος Τσίπρας δεν είχε την πλειοψηφία. Τον στηρίξαμε, λοιπόν, για να περάσει το πιο σκληρό, 3ο Μνημόνιο. Αν δεν περνούσε αυτό το Μνημόνιο, η χώρα τώρα θα ήταν σε κατάσταση τραγική. Για εμάς όμως η εθνική συναίνεση πρέπει να είναι στην πράξη. Όχι στη θεωρία.
Αναφορικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ
Εμείς δε ζητήσαμε τίποτα, γιατί δεν ήταν ή ώρα για ανταλλάγματα. Αλίμονό μας. Γιατί η χώρα το καλοκαίρι ήταν στο γκρεμό. Έπρεπε να σωθεί η χώρα και μετά είπαμε θα διαπραγματευόμασταν για τους εφαρμοστικούς νόμους. Ο κύριος Τσίπρας την ίδια στιγμή που του είχαμε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει η χώρα μας οδήγησε σε εκλογές. Είναι ένας άνθρωπός τελικά αναξιόπιστος απέναντι στην αντιπολίτευση. Και εκεί που μας ζητά ένα χέρι βοηθείας, βλέπουμε ότι θέλει να κυβερνάει μόνος του και να μην ακούει τη γνώμη κανενός. Αν νομίζει ότι θα μας σέρνει από την μύτη ο κύριος Τσίπρας, για να μας ανακοινώνει απλά τις πολιτικές του αποφάσεις κάνει λάθος. Εμείς βάζαμε πλάτη και ο κύριος Τσίπρας επιχειρούσε την άλωση του κράτους.


Σχετικά με την αξιολόγηση των Διοικητών των νοσοκομείων
Αυτή την στιγμή γίνεται η αξιολόγηση των στελεχών στο χώρο της υγείας. Εμείς είχαμε πει ότι θα πρέπει να γίνεται η όλη διαδικασία με διεθνή διαγωνισμό. Να προκηρυχθούν οι θέσεις όλων των διοικητών νοσοκομείων και μέσω μιας  διεθνής επιτροπής, ενός οίκου αξιολόγησης στελεχών, μιας διακομματικής επιτροπής, να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όσοι είχαν επιλεγεί διοικητές είχαν διοριστεί με διαγωνισμό. Είχαν αιτηθεί εξαιρετικά στελέχη από όλους τους χώρους. Είχαμε πει λοιπόν ότι η επόμενη αξιολόγηση των στελεχών αφού λήξει η θητεία αυτών θα γίνει με την συναίνεση όλων μας. Ας πούμε μέσω ΑΣΕΠ. Από ένα όργανο αδιάβλητο και με αντικειμενικά κριτήρια των διεθνών κανόνων επιλογής στελεχών του τομέα της υγείας. Όμως προχτές σε 10 λεπτά ξεπέταξαν 4 διοικητές. Αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει διαφόρων καταστάσεων που έρχονται, επιχειρεί να κάνει την άλωση του δημόσιου τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κρατικίστικο κόμμα και έχει έναν  εθνικολαικιστικό κυβερνητικό εταίρο.
Για το προσφυγικό πρόβλημα
Δε θα υπάρξει  λύση στο προσφυγικό αν δεν συμβεί έγκαιρα κάτι σημαντικό στην Μέση Ανατολή. Όσα χρόνια μαίνεται ο εμφύλιος στην Συρία και γίνονται αεροπορικές επιδρομές, δεν υπάρχει λύση. Θέλει ειδικές λύσεις. Χρειάζονται χερσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσει ο κόσμος να νιώσει ασφάλεια εκεί και να μην μετακινείται. Όσο υπάρχουν βομβαρδισμοί, ο ίδιος ο λαός εξαιτίας του φόβου και της έντονης ανασφάλειας συνεχώς μετακινείται. Εμείς αυτή την στιγμή σαν Ελλάδα βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό και πολιτικό δρόμο. Ανήκουμε στη δύση. Είμαστε στο ΝΑΤΟ άρα είμαστε στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτή την πορεία. Δηλαδή ό,τι κάνει το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη πρέπει να κάνουμε και εμείς με χαμηλότερους τόνους, βέβαια, γιατί έχουμε φιλικούς δεσμούς με τα Αραβικά κράτη. Αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στην Τουρκία. Με όλα αυτά η Τουρκία αποκτά έναν πολύ σοβαρό και σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί  με τη θέση μας σε αυτό το “θέατρο των επιχειρήσεων”. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δε λύνεται εύκολα με κοινές περιπολίες στα Ελληνικά σύνορα. Η χρηματοδότηση του ISIS από πού γίνεται; Που βρίσκει τα όπλα; Πως γίνεται να έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα; Άρα η διεθνής κοινότητα πρέπει να τα δει και να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά. Για το θέμα του ISIS υπάρχει ο κυβερνοχώρος, ο τομέας των πληροφοριών που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
Αναφορικά με τα εκκρεμή πόθεν έσχες Φλαμπουράρη – Σταθάκη


Εμένα όλα αυτά με ανησυχούν και με πληγώνουν γιατί τραυματίζουν το πολιτικό σύστημα και την αξιοπιστία μας. Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής οφείλει να δώσει ταυτότητες και ονόματα. Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα. Όσοι έχουν παραβιάσει το νόμο θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις του. Δεν αντέχει άλλο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι Έλληνες πολίτες να βλέπουν ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους άλλους συνανθρώπους, συναδέλφους, συνεργάτες τους και την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολίτες να καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο». Όταν οι Έλληνες περνάνε τόσο δύσκολα δεν μπορούν αν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Ξέρετε κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει και μια ευαισθησία. Ο κύριος Φλαμπουράρης και ο κύριος Σταθάκης είναι καιρό στο προσκήνιο για αυτά τα θέματα και βλέπω τον Πρωθυπουργό να τους καλύπτει. Αυτά δε γίνονται με συμψηφισμούς. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Υπάρχει ο νόμος και τήρηση του.