ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά. Σάββατο, 26.12.2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai  και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά. Σάββατο, 26.12.2015


Σχετικά με τις νέες μειώσεις που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το τρίτο μνημόνιο είναι το πιο δυσβάσταχτο και το πιο επαχθές. Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας χρέωσε 100 δις ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί από τον Ιανουάριο του 2015 ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ένα ευρώ μείωση στις συντάξεις. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα δώσει πίσω την 13η σύνταξη και θα επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ευρώ.
Η κοινωνία ψήφισε τον κ.  Τσίπρα για να τα υλοποιήσει όλα αυτά. Ας μην κατηγορούμε άλλο το ΠΑΣΟΚ για ό,τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε το μάρμαρό». Ας αναλάβει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες του. Εγώ δεν συναινέσω ούτε σε ένα ευρώ μείωση των συντάξεων και αύξηση των φόρων των αγροτών. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν καθ΄ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης σε ό,τι έκανε το πολιτικό σύστημα.
Αναφορικά με την αδιέξοδη πολιτική του Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο παρέλαβε μια χώρα με πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες τις τράπεζες, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και με θετικό επενδυτικό κλίμα. Ο Τσίπρας και η υπόλοιπη ομάδα ερασιτεχνών πολιτικών με πρώτο τον κ. Βαρουφάκη εξέθεσε την Ελλάδα. Αφού απέτυχε πλήρως η διαπραγμάτευση γύρισε στην Ελλάδα και ζήτησε από την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να σωθεί η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας γιατί υπέρτατη αξία της πολιτικής είναι η χώρα και όχι το κόμμα.
Για την πορεία της χώρας
Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι υπουργοί δεν χαράσσουν καμία πολιτική. Ενδιαφέρονται να είναι υπουργοί και να εγκαθιδρύσουν το πελατειακό τους κράτος. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ψηφίσω άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης αν δεν υπάρχουν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εφόσον ο πρωθυπουργός επιθυμεί την συναίνεση πρέπει να εξασφαλιστεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και το εθνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.