ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Άρθρο του Λ. Ανδρεσάκη στην περιοδική έκδοση "Μονεμβασια".‏


ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ…
Του Λευτέρη Ανδρεσάκη
Πολλοί μας ρωτούν αν η διαγραφή του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις γνωστές δηλώσεις του σε  τηλεοπτικό σταθμό είναι μόνιμη ή προσωρινή; Μας ρωτούν επίσης αν ο κ. Γρηγοράκος, σε περίπτωση που το δημιουργηθέν πρόβλημα επικρατεί μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα είναι υποψήφιος με ποιο κόμμα. Τα ερωτήματα αυτά έχουμε και ‘μεις. Δεν καταφέραμε όμως να επικοινωνήσουμε με τον βουλευτή του νομού, για να μάθουμε από πρώτο χέρι τι μέλλει γενέσθαι. Για την ώρα λοιπόν, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι κάποιες αντικειμενικές –  πιστεύω  – διαπιστώσεις.
Πρώτον: Στις δύο σχεδόν 10ετίες που ο κ. Γρηγοράκος εκλέγεται βουλευτής στον νομό Λακωνίας, ήταν χρήσιμος για την τοπική κοινωνία. Βοήθησε στην επίλυση πολλών ζητημάτων στους τομείς υγείας, παιδείας, υποδομών κ.λπ. Επί πλέον πολλοί μεμονωμένοι πολίτες – ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος – στα δίκαια αιτήματά τους βρήκαν κατανόηση, συμπαράσταση και δικαίωση. Και μη νομίζει κανείς ότι σε αυτά τα μεμονωμένα προβλήματα χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές τακτικές άλλων εποχών. Απλά ο ανήμπορος και παραγκωνισμένος πολίτης μέσα από νόμιμες διαδικασίες έβρισκε το δίκιο του απέναντι σε ένα κράτος γραφειοκρατίας και διαπλοκής.
Δεύτερον: Εκτός από την κοινωνική και ανθρώπινη πλευρά, υπάρχει και η πολιτική διάσταση που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμούμε. Ποια είναι αυτή; Από το 1981 που το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδρα στον νομό με τον τότε υποψήφιο Παρ. Φουντά, μέχρι το 2015 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές, έχουν περάσει 34 χρόνια. Σε όλη αυτή την περίοδο, και στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις που μεσολάβησαν, η μια από τις 3 βουλευτικές έδρες άνηκε προκαταβολικά στο ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις αναμετρήσεις, εκτός από τις δύο τελευταίες, όταν αυτή την έδρα διεκδίκησε επί ίσοις όροις η Χρυσή Αυγή, χρειάσθηκε να περιμένουμε περασμένα μεσάνυχτα, να καταμετρηθεί και το τελευταίο εκλογικό τμήμα για να μάθουμε που θα κατέληγε η έδρα.
Χρειάστηκε επίσης το ΠΑΣΟΚ στην Λακωνία να συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά του Πανελλαδικά για τη διατήρηση της έδρας. Χωρίς αμφιβολία, χωρίς να υποτιμούμε, την συμβολή των άλλων υποψηφίων του εν πολλοίς τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ στον νομό οφείλονται στον κ. Γρηγοράκο και μας ακούγεται πολιτικά παράλογη η απομάκρυνσή του από την Κ.Ο. του κόμματος. Τόσο παράλογη που σε ενδεχόμενες εκλογές παραδίδεται μια βουλευτική έδρα «αμαχητί» στην Χ.Α. και αυτή η εκτίμηση δεν είναι δική μας. Είναι η ξεκάθαρη πολιτική άποψη μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας. Η ηγεσία του κινήματος ας την εκτιμήσει με προσοχή.