ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου. Τετάρτη, 23.03.2016Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος 
Βουλευτής  Λακωνίας
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 23 Μαρτίου 2016

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ερωτηθείς για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς σε συνέντευξη του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Κάνω έκκληση στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Κώστα Σημίτη, να επανέλθει στην ενεργό πολιτική αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».
Η ανάκλησή του είναι χρήσιμη και απαραίτητη προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ρεύμα, στο οποίο θα μπορούσαν να συναντηθούν δυνάμεις με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να ενσαρκώσει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, μια σύγχρονη στρατηγική για την ανασύνθεση της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Διαθέτει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Ο Κώστας Σημίτης, ως ισχυρή εφεδρεία, μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει  και να ενοποιήσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις που αναζητούν τη δική τους πολιτική έκφραση, αποστρεφόμενες τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Δεξιάς. Η αποδοχή που έχει στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη τον καθιστά μια πολιτική προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το συγκριτικό πλεονέκτημά του έγκειται στο ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συμπαράταξης κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, προσωπικοτήτων και πολιτών που αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας που θα έχει την απαιτούμενη στόφα, έτσι ώστε να υπάρξει μια ενιαία Κεντροαριστερά.