ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio Καβάλας 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη Τετάρτη, 29.03.2016Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου
στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio Καβάλας 88,6
και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη
Τετάρτη, 29.03.2016


Σχετικά με την πρόταση για επιστροφή Σημίτη

Πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ηγηθεί προσπάθειας για να «μαζέψει» το χώρο της κεντροαριστεράς. Όπως κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγετικές μορφές των πολιτικών χώρων που εκπροσωπούσαν, έτσι πιστεύω ότι και ο Κώστας Σημίτης έχει την ιστορία του και διαθέτει όλα τα εχέγγυα ούτως ώστε να μπορέσει να πείσει όλους εκείνους που βρίσκονται στον περίγυρο της κεντροαριστεράς να κάνουν ό,τι καλύτερο για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό. Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί ισχυρή εφεδρεία και νομίζω ότι μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει  και να ενοποιήσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις που αναζητούν τη δική τους πολιτική έκφραση, αποστρεφόμενες τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το συντηρητισμό της Δεξιάς και την απαξίωση που έχει επέλθει στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την στήριξη Μητσοτάκη

Εγώ ακούω τους νέους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι έχουν κάτι να προσφέρουν στον τόπο. Ακούω όποιον βάζει τη χώρα πάνω από τον εαυτό του. Έτσι άκουσα και τον Α. Τσίπρα όταν έγινε πρωθυπουργός. Ένα νέο παιδί, για του οποίου την εκλογή είχα πει ότι μακάρι να μπορέσει να ενώσει το χώρο της Αριστεράς. Έτσι πιστεύω για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα κριθεί από τις πράξεις του. Όπως κρίνεται σήμερα ο Τσίπρας. Οι πράξεις του Τσίπρα οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από απειλές και συκοφαντίες εναντίον όλων εκείνων που δεν ενδίδουν στις πιέσεις τους. Δυστυχώς η κυρία Γεννηματά ενώ ήταν υπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τώρα πηγαίνει με τα χίλια στο ΣΥΡΙΖΑ.


Για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά

Το ΠΑΣΟΚ είναι τεμαχισμένο. Ένα κομμάτι θέλει να κάνει σύμπραξη με τον Νεοκαραμανλισμό, τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Επειδή διαφωνώ με αυτά με διέγραψαν. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ ηγεμονεύεται από μια μικρή παρέα της κυρίας Γεννηματά, η οποία προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο τον Γ. Παπανδρέου που μας διέσπασε και μας διέλυσε πέρυσι τον Γενάρη, ενώ διαφαίνεται ότι βάζουν στο στόχαστρο τον Ευ. Βενιζέλο που ήταν πάντα νομοταγής και δεν έχει διαφοροποιηθεί ποτέ από την κομματική γραμμή.
 Στον διάλογο για την κεντροαριστερά πρέπει να μετέχουν όλες οι ομάδες πολιτών που βρίσκονται «εκτός των τοιχών» και βεβαίως το ΠΟΤΑΜΙ και ο Λεβέντης. Να ηγηθεί της προσπάθειας ο κ. Σημίτης μέχρι το συνέδριο και το συνέδριο θα αποφασίσει. Δεν θα αποκλείσουμε κανέναν. Αν το συνέδριο αυτό βγάλει ένα καινούργιο ή ένα παλαιό πρόσωπο είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ηγηθεί μιας προσπάθειας και ο αρχηγός θα προκύψει από το συνέδριο.Σχετικά με την προηγούμενη και την σημερινή κυβέρνηση

Βέβαια έγιναν λάθη. Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε, και ο Σαμαράς προσπάθησε. Αυτοί σήμερα, επειδή είναι ερασιτέχνες, βουλιάζουν τη χώρα διότι κάνουν επικίνδυνους χειρισμούς και στην οικονομία και στο προσφυγικό. Αν πράγματι ο κύριος Τσίπρας ήθελε την εξυγίανση της δημόσιας ζωής, θα την ξεκινούσε από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Όχι μόνο δεν το πράττει αλλά έχει φτιάξει ένα ολόκληρο παραδικαστικό μηχανισμό για να σπιλώσει την αντιπολίτευση, τους καναλάρχες, τους εκδότες και όποιους επιχειρηματίες. Όσοι δεν υποτάσσονται στα σχέδιά του, είναι απέναντί του. «Το βρώμικο 2016», όπως εύστοχα έχει γράψει την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα «Τα Νέα» μας παραπέμπει σε άλλες νοσηρές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.