ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Action 104.6, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Action 104.6, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Καλημέρα κυρία Σπανού. Καλημέρα σε όλους τους ακροατές σας. Καλή επιτυχία να έχετε. Πιστεύω, ότι θα τα πάτε καλά, γιατί είστε αντικειμενική στην πληροφόρηση και  έμπειρη δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε. Κύριε Γρηγοράκο θα ήθελα το πολιτικό σας συμπέρασμα. Ισχύει, ότι η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο;

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Νομίζω ναι. Ανεξάρτητα αν βυθίζεται, συνεχώς, ο τόπος στην κρίση, γιατί διευρύνονται τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα. Πιστεύω ότι κέρδισε χρόνο και οι ευρωπαίοι έδωσαν περίοδο χάριτος, πιστεύοντας ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση που μπορεί να περάσει αυτά τα μέτρα. Μέτρα τα οποία είναι υπέρ των δανειστών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα ισχύει, ότι η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια στρατηγική αμηχανία;

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Νομίζω, ότι θα πρέπει να αναμορφώσει την στάση της απέναντι  στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο, γιατί εσκεμμένα μιλάνε για αυταπάτες και καλλιεργούν μύθους που δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Αν υπάρχει αυτή η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση θα πρέπει, λοιπόν, να αναμορφώσει την στάση της, γιατί κάθε μέρα και περισσότερο παρατηρούμε, ότι γίνεται το «μαύρο-άσπρο». Βλέπουμε φοβερά ψέματα. Βλέπουμε μια προσαρμογή της πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός στις προσωπικές και πολιτικές τους επιδιώξεις. Βλέπουμε την αντιμετώπιση στο προχθεσινό Eurogroup, παραδείγματος χάρη. Ήταν ένα καλοστημένο σκηνικό. Μου άρεσε πολύ το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίχτηκε. Οι σύμβουλοι που έχουν φαίνεται πως είναι πραγματικά καλοί. Γι’ αυτό και εγώ πιστεύω, ότι μέχρι το 2018 δε θα συμβεί τίποτα. Με το που θα μιλήσουμε, πραγματικά, για απομείωση χρέους, τότε θα πάμε σε εκλογές.
Δε θα πάμε νωρίτερα σε εκλογές, γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος. Τότε θα ενεργοποιηθεί και αυτός ο περίφημος αυτόματος «κόφτης», οπότε και θα παραδώσει την εξουσία ο κύριος Τσίπρας, όπως έκανε το 2009 ο Κώστας Καραμανλής που παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου. Και όλα θα είναι μια χαρά και μάλιστα θα τα παρουσιάσει όλα σαν δική του μεγάλη επιτυχία. Πάντως, μας αντιμετωπίζει όλους ως λωτοφάγους. Τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες. Και αυτό για μένα είναι μια πολύ κακή εμπειρία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το κόμμα από το οποίο προέρχεστε, το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται μέσα σε όλα αυτά;

Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στα αδιέξοδά του. Πάει σε μια συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο, στην οποία θα μιλήσουν πάλι οι ίδιοι. Ο ίδιος αγκυλωμένος κομματικός μηχανισμός, δηλαδή η Πρόεδρός του, ο κύριος Θεοχαρόπουλος και ο κύριος Τούντας. Νομίζω, ότι η πολιτική, γενικά, είναι σε αδιέξοδο. Αν και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τώρα πια χρειάζονται νέα σχήματα. Χρειάζεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να αντισταθεί στην λαίλαπα που λέγεται «Τσίπρας-Καμμένος» και εδώ είναι το ζητούμενο. Γιατί κάποιοι νομίζουν, ότι οι ίδιοι και τα κόμματά τους είναι ισχυροί και ότι κάποια στιγμή που θα έρθουν στην εξουσία θα ξανακυβερνήσουν. Δυστυχώς, δεν μπορούν να κυβερνήσουν και η εμπειρία των έξι τελευταίων χρόνων έχει δείξει, ότι κυβερνήσεις χωρίς ισχυρή πλειοψηφία δεν τα πήγαν καθόλου καλά στην Ελλάδα. Όποια κυβέρνηση και να έρθει, ακόμη και του κυρίου Μητσοτάκη, δε θα μπορέσει να κυβερνήσει, γιατί τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα. Πιστεύω, ότι όλες οι προτάσεις τόσο από την κεντροαριστερά όσο και από την κεντροδεξιά, από όπου και αν προέρχονται, στην παρούσα συγκυρία, δεν συνιστούν σοβαρή πολιτική πρόταση, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.