ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Alpha 9.89, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Alpha 9.89, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Γρηγοράκο δεν σας είδα στην Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ναι δεν με είδατε. Δεν πήγα. Δεν με κάλεσαν άλλωστε. Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και δεν με κάλεσαν αλλά όλο αυτό το σύστημα για μένα έχει τελειώσει. Είδατε πολλά γνωστά στελέχη δεν πήγαν. Αποστασιοποιήθηκαν. Φαίνεται, ότι όλη αυτή η προσπάθεια της κεντροαριστεράς, έτσι όπως γίνεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτυγχάνει. Έχει μικρύνει πολύ το φάσμα της παρέμβασης του σημερινού ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Δεν είναι πραγματική. Δεν μπορεί να παρέμβει. Δεν έχει να πει τίποτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις. Εγώ φώναζα, ότι για να γίνει μια σύγκλιση της κεντροαριστεράς δε θα πρέπει να πάμε σε τεχνικές συγχωνεύσεις  συρρικνωμένων δυνάμεων , που έχουν απομείνει από διάφορους  χώρους  της κεντροαριστεράς. Εγώ πιστεύω, ότι τα μέλη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού έχουν περιχαρακώσει το χώρο για εξυπηρέτηση αμιγώς προσωπικών στρατηγικών. Αυτό είναι το τραγικό της κεντροαριστεράς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δε βλέπετε ελπίδα συνεργασίας δηλαδή;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Όχι, δε βλέπω. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι προσωπικές επιδιώξεις του καθενός και όλες αυτές οι επιδιώξεις επιτείνουν την υπαρξιακή κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κεντροαριστερά. Έτσι δίνουν την ευκαιρία στον Τσίπρα να εδραιώνεται πολύ περισσότερο στο χώρο. Αυτή είναι η δική μου άποψη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Γρηγοράκο, σας άφησα ένα χρονικό διάστημα, γιατί ξέρω, ότι εσείς ωριμάζετε μέσα σας τις σκέψεις, τις προτάσεις και όσα θέλετε κατά καιρούς να πείτε μετά από όλα όσα έγιναν με τη διαγραφή σας, είδα και ότι δεν ήσασταν και χθες …
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Δε θέλω να επανέλθω στο θέμα της διαγραφής μου. Έχει τελειώσει για μένα. Απλούστατα δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν διαφορετικά την πράξη αυτή. Τοποθετήθηκα για έναν νέο πολιτικό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως είχα τοποθετηθεί παλαιότερα και για τον Αλέξη Τσίπρα. Η διαγραφή μου, όμως ήταν βαθύτερη. Από το καλοκαίρι του 2015 έβαλα το θέμα της σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τοποθετήθηκα και την Κεντρική Επιτροπή και στα άλλα όργανα του κόμματος , λέγοντας ότι είμαι αντιφασίστας και αντισύριζα. Αυτό ενοχλούσε κάποιος που ήθελαν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη διαγραφή μου, λοιπόν, μπορούν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.  Εκεί πάει το ΠΑΣΟΚ. Με τις δικές μου προτάσεις, τις δικές μου σκέψεις παραμένω ενεργός στο χώρο της κεντροαριστεράς. Προσπαθώ αυτό τον καιρό, σαν ανεξάρτητος βουλευτής να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου, γιατί έχω μια σχέση εμπιστοσύνης και προσφοράς στον τόπο μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως βλέπετε το προσωπικό, πολιτικό σας αύριο;  Λέτε δε θέλετε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Παραμένετε στο κέντρο όμως…
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Με οποιαδήποτε από τις δυνάμεις του κέντρου θα είμαι ανοιχτός σε συνεργασία. Αυτή την στιγμή αυτό προσπαθούμε. Αν υπάρξει ο,τιδήποτε στο κέντρο θα είμαι παρών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμη και με την Νέα Δημοκρατία, κύριε Γρηγοράκο;
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Εγώ πιστεύω, ότι πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί η αγκύλωση «δεξιός-αριστερός». Τελειώσαμε με αυτό το θέμα. Θα πρέπει να μιλάμε για λαϊκιστές και μεταρρυθμιστές. Θα πρέπει να μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν το καλό της χώρας και ανθρώπους που θέλουν να φέρουν τη χώρα στο 1950. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Την περίοδο αυτή που διανύουμε, το πραγματικό δίλημμα, που αντιμετωπίζουμε είναι όπως σας είπα πριν «λαϊκισμός» ή «εκσυγχρονισμός». «Υστέρηση» ή «μεταρρυθμίσεις». Το δίλημμα αυτό νομίζω, ότι ξεπερνά το σύνολο των μικροκομματικών δυνάμεων. Έχω την εντύπωση, ότι προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Πολύ περισσότερο, βέβαια, συντηρητικές δυνάμεις υπάρχουν, τώρα πια, στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξει μια συμπαράταξη όλων των ευρωπαϊκών, προοδευτικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων, οι οποίες θα βάλουν πάνω από ο,τιδήποτε το συμφέρον της; χώρας. Ο,τιδήποτε άλλο μπει μπροστά αυτή την στιγμή δε θα εκπροσωπεί την κοινωνία. Οι ηγεσίες δε θα πρέπει να εγκλωβίζουν τον κόσμο στις φιλοδοξίες και τις αυταπάτες τους . Όποιος εξαγγείλει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την κοινωνία αυτός θα κερδίσει.