ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον Υπουργό Υγείας για την διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στον ΕΟΦΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ
                                       

 19 Μαϊου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή παράνομων πρακτικών κατά τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στον ΕΟΦ »
Η «αξιοκρατική» τοποθέτηση ημετέρων  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στο χώρο της υγείας συνεχίζεται. Μετά το πρόσφατο περιστατικό της παρέμβασης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην επιλογή  των επιτυχόντων της προκήρυξης για την πρόσληψη ιατρών στις ΜΕΘ, ΜΑΦ και λοιπών Ειδικών Μονάδων Νοσοκομείων, ένα άλλο κρούσμα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των ενεργειών μεροληψίας και αναξιοκρατίας της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα,  στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) – όπως άλλωστε και σε άλλους οργανισμούς- έχει ζητηθεί η παραίτηση των υφισταμένων προϊσταμένων προκειμένου να τοποθετηθούν νέοι, με τη διαδικασία της ανάθεσης, έως ότου προχωρήσει η διαδικασία των κρίσεων. Σε αυτή τη φάση, όπως μαθαίνουμε από  καταγγελίες, υποχρεώνουν κατόπιν άσκησης ψυχολογικών πιέσεων και εκβιασμών, τους εργαζόμενους που διαθέτουν επαρκή τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, αλλά δεν ανήκουν στους «ημετέρους», να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις  ότι δεν ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν σε θέσεις προϊσταμένων. Εάν οι καταγγελίες αυτές είναι αληθείς, πρόκειται για μια εξωφρενική, ολοκληρωτική και κυρίως παράνομη πρακτική χωρίς προηγούμενο!

Κύριε Υπουργέ:
Αληθεύουν οι εν λόγω καταγγελίες για απόσπαση υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους στον ΕΟΦ, κατόπιν ψυχολογικού εκβιασμού, με τις οποίες αποποιούνται του νόμιμου δικαιώματός τους για τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων; Αν ναι, σκοπεύετε να προχωρήσετε στην έρευνα της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν; 

Ο Ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος