ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2016

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με αρ. πρωτ. 5492 από 19-05-2016 προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την εφαρμογή παράνομων πρακτικών κατά τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Το ερώτημα που θέτει στον Υπουργό, μετά από σχετικές καταγγελίες, αφορά στην άσκηση ψυχολογικών πιέσεων και εκβιασμών στους εργαζόμενους του ΕΟΦ που διαθέτουν επαρκή τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης, αλλά δεν ανήκουν στους «ημετέρους», να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες αποποιούνται του νόμιμου δικαιώματός τους για τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων.  
Για το λόγο αυτό, με την ερώτηση του, ο κ. Γρηγοράκος ζητά να πληροφορηθεί εάν ο Υπουργός Υγείας σκοπεύει να προχωρήσει στην έρευνα της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.